Gledališče Glej, 8. 10. 2009

Most na krvi

Monodrama Most na krvi nam na surov način servira intimno pripoved človeka na razpadajoči margini bosanske družbe, človeka, ki je imel preteklost, a nima prihodnosti.
Predstava po romanu Most na krvi (Na krvi ćuprija) Damirja Avdića
Dramatizacija: Damir Avdić
Igra: Damir Avdić
Režija: Damir Avdić in Marko Bulc

Prevod v slovenščino: Jurij Hudolin in Mare Bulc
Tehnična podpora: Grega Mohorčič in Janko Oven
Oblikovanje plakata in gledališkega lista: Grupa Ee
Produkcija: Gledališče Glej

PREMIERA bo v petek, 9. oktobra 2009 ob 20.00 uri v Gledališču Glej

Monodrama Most na krvi nam na surov način servira intimno pripoved človeka na razpadajoči margini bosanske družbe, človeka, ki je imel preteklost, a nima prihodnosti.

Most na krvi je gledališki projekt Damirja Avdića, bosanskega glasbenika, pisatelja in performerja, ki temelji na njegovem literarnem prvencu, romanu Most na krvi (Na krvi ćuprija), ki je izšel pred tremi leti.

Zametek gledališkega projekta Most na krvi je bil performans, ki ga je Damir Avdić izvedel na festivalu Sajeta v Tolminu, avgusta 2008. Avdić je nato k sodelovanju povabil režiserja Marka Bulca, s katerim sta skupaj zasnovala končno verzijo predstave.

Predstava Most na krvi je zasnovana asketsko in temelji na ‘Do It Yourself’ (DIY) principu ustvarjanja. Z minimalnim številom sodelavcev, minimalno scenografijo in podobnimi redukcijami se predstava umešča v Avdićevo ustaljeno prakso, ki jo prakticira v koncertnih nastopih.Gledališče Glej, 8. 10. 2009
Intervju - Damir Avdić
Gledališče Glej, 11. 3. 2020
Glej, poziv za rezidente 2021-2023!
Gledališče Glej, 13. 11. 2013
Gledališče Glej na gostovanju na Švedskem
Gledališče Glej, 15. 6. 2011
Glej, napovednik