SMG, 26. 5. 2011

Mladinsko na 56. Sterijinem pozorju

Od 26. maja do 3. junija 2011 se bo v Novem Sadu zgodilo 56. Sterijevo pozorje, festival srbske nacionalne drame in gledališča.

Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! / foto Žiga Koritnik

Selektorica festivala, ki predstavlja gledališko produkcijo v Srbiji, predstave iz tujine po dramah srbskih avtorjev in dve gostovanji v netekmovalnem mednarodnem programu Krogi, je beograjska dramaturginja Ksenija Radulović. Edino slovensko gledališče na letošnjem Sterijinem pozorju bo Slovensko mladinsko gledališče, ki bo v petek, 27. maja 2011, odigralo avtorski projekt Oliverja Frljića Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!. V selekciji Krogi bo uprizorjena tudi predstava Transfer poljskega režiserja Jana Klate iz Wrocława.

Oliver Frljić se bo predstavil tudi v tekmovalnem programu, in sicer z avtorskim projektom Strahopetnost, ki ga je ustvaril v Narodnem gledališču v Subotici. V tekmovalni program so uvrščeni tudi Jugoslovansko dramsko gledališče iz Beograda, Atelje 212, Gledališče "Deže Kostolanji", Comédie de Geneve (Barbelo, o psih in otrocih Biljane Srbljanović v režiji Anne Bisang) in Zvezdara Teatar.

Povezava do spletne strani festivala

 

Sterijino pozorje, Novi Sad, SMG