STA, 25. 4. 2020

Metropolitanska opera danes v spletnem prenosu s pevci z vsega sveta

Metropolitanska opera v New Yorku bo danes prenašala spletni gala koncert, na katerem bo okoli 40 opernih pevk in pevcev z vsega sveta pelo v živo od doma. Med napovedanimi zvezdniškimi imeni so Ana Netrebko, Renee Fleming, Jonas Kaufmann, Roberto Alagna, Bryn Terfel in Elina Garanča.

Foto: Pixabay

Koncert se bo na spletni strani Metropolitanske opere začel ob 19. uri po našem času. Povezovala ga bosta generalni direktor Peter Gelb in glasbeni direktor Yannick Nezet-Seguin, ki bo sodeloval tudi kot pianist. Na spletni strani si bo koncert mogoče predvajati še v nedeljo.

Med napovedanimi nastopajočimi so tudi pevci, ki so gostovali na Ljubljana festivalu, to so Rene Pape, Elina Garanča, Piotr Beczala in Diana Damrau. Kaufmann in Jusif Eyvazov pa sta napovedana kot gosta letošnjega, 68. festivala, na katerem bosta nastopila prvič - Eyvazov v operi Pikova dama Petra Iljiča Čajkovskega in Kaufmann v koncertni različici Beethovnove opere Fidelio.

Koncert je dobrodelne narave, piše na uradni spletni strani.

Metropolitanska opera je svoja vrata zaradi epidemije koronavirusa zaprla 11. marca. Odpovedali so tudi preostanek sezone.

Metropolitanska opera, Koronavirus