Vesna Hauschild, 19. 8. 2016

Mednarodna delavnica dramskega pisanja

Vabljeni na intenzivno delavnico dramskega pisanja, ki bo potekala od 8. do 14. septembra v Kerali (Indija).
:
:
Foto: www.chrissies.in
Foto: www.chrissies.in
Foto: www.chrissies.in

Očarljiv hotel obdan z bujno tropsko naravo, ki ponuja veliko možnosti za raziskovanje in užitkarjenje (joga, jezero, rezervat s tigri, pohodi itd) je idealna lokacija za enotedensko delavnico dramskega pisanja, kjer boste imeli priložnost osvojiti elemente tovrstnega kreativnega pisanja, zasnovati lasten koncept za dramski test, deliti izkušnje in kreativni proces s soudeleženci ob mentorstvu strokovnjakinje.

KAJ SE BOSTE NAUČILI: kako ustvariti sočen in kredibilen monolog in dialog, izbrati pravi kraj in čas dogajanja vaše drame, izdelati bogate in zanimive karakterje, kreirati nove ideje in sestaviti atraktiven plot, analizirati dramske tekste, napisati lastno kratko dramo ali izpiliti že obstoječo celovečerno dramo … vse to z ena-na-ena profesionalno asistenco vodje delavnice.

TRAJANJE: 7 dni; 3 ure skupinskega dela + dnevne konzultacije in individualno delo.
Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

NASTANITEV IN PREHRANA: Chrissie's Hotel & Café Bypass Road, Thekkady 685 536 Idukki District, Kerala, India

CENA ENOTEDENSKE DRAMSKE DELAVNICE: 150 GBP / 170 EUR na osebo
+ Posebna brezplačna impro delavnica za vse udeležence!

PRIPELJI PRIJATELJA in koristi 10% popust. Obe rezervaciji morata biti opravljeni na isti dan.

NASTANITEV IN PREHRANA (vključujoč indijsko, italijansko in mediteransko hrano):
dvoposteljna soba (sobo si delita dva udeleženca) 132 GBP / 156 EUR
enoposteljna soba 192 GBP / 222 EUR

Hotelski paket vključuje zajtrk, večerjo, kavo / čaj. Cena nastanitve in prehrane se poravna ob prihodu.

Evropski državljani za vstop v Indijo potrebujejo vizum. Za informacije o potovalnih možnostih in letalskih prevozih se obrnite na vodjo delavnice: vesna.hauschild@gmail.com

KAKO SE PRIJAVITI: Pošljite prijavo - mail z imenom, priimkom in naslovom, na e-naslov vesna.hauschild@gmail.com, pod zadevo navedite PLAYWRITING RETREAT. Prosim, priložite kratko motivacijsko pismo, v katerem opišite svoje izkušnje s pisanjem in na kratko pojasnite, zakaj si želite na delavnico. V kolikor bo vaša prijava uspešna, boste prejeli prijavni obrazec in vse dodatne informacije.
Starostne meje ni. Mesta so omejena, priporoča se zgodnja prijava.

PRIMERNO ZA: Vse, ki delijo strast do pisanja in imajo nič, malo ali pa ogromno izkušenj z gledališčem, želijo pa  graditi na lastnem slogu in poglobiti znanje o dramskem pisanju, deliti ideje, ustvarjati v pomirjajočem in spodbudnem okolju ter nameniti nekaj ur dnevno skupinskemu in tudi individualnemu delu.

CILJ DELAVNICE: Vsak udeleženec bo napisal originalni avtorski dramski tekst bodisi kratko dramo bodisi obnovljeno celovečerno dramo. Na zadnji dan delavnice bo priložnost tudi za bralno uprizoritev novo ustvarjenih tekstov.

O vodji delavnice
Vesna Hauschild je dvojezična dramatičarka in performerka, ki živi in dela med Ljubljano in Londonom. Vesna je na AGRFT dokončala dodiplomski študij dramaturgije (diplomirala z lastnim dramskim tekstom) in v Londonu magistrski študij dramskega pisanja. Leta 2013 je prejela Grumovo nagrado za mladega dramatika in v sezoni 2015/16 je bila njena igra Inventura uprizorjena v SNG DRAMA LJUBLJANA. Leta 2013 je bil v MGL Studiju uprizorjen njen avtorski performans Jazija, eksperimentalni tekst Horion pa v sezoni 2014/15 v gledališču Glej. Februarja 2016 ji je Ministrstvo za kulturo republike Slovenije dodelilo artistično rezidenco v Londonu. Vesna piše analize dramskih tekstov in članke o gledališču za gledališke liste vseh večjih slovenskih gledaliških hiš in recenzira predstave v Londonu za London Pub Theatres. V zadnjem času je pisala poročila – recenzirala nove avtorske dramske tekste za vodilno gledališče, ki podpira novo dramatiko, Bush theatre, in vodila dramske delavnice za mladino in starejše ter za ljudi s posebnimi potrebami.

Trenutno piše novo dramedijo o zakonu in načrtuje multimedijski performans o naravi.

Vesna Hauschild, 20. 11. 2020
Vesna Hauschild bere sodobno slovensko dramo
Vesna Hauschild , 5. 12. 2010
Vesna Hauschild: Inventura