STA, 14. 11. 2022

Ljubljanski baletniki z gala večerom pred beneškim občinstvom

Na povabilo organizatorjev plesnega festivala VeneziainDanza 2022 so se beneškemu občinstvu predstavili baletni plesalci SNG Opera in balet Ljubljana z gala baletnim večerom, ki ga je podpisal umetniški direktor baleta Renato Zanella. Nastopili so v gledališču Malibran.
:
:

Foto: Pixabay

Večer je sestavljen iz 12 baletnih točk, poleg Zanellovih koreografij so a sporedu še koreografije Edvarda Cluga, Lukasa Zuschlaga, Lea Mujića in Filippa Joria, so sporočili iz ljubljanske operno-baletne hiše.

Ljubljanski solistični zasedbi plesalcev, ki jo sestavljajo Tjaša Kmetec, Erica Pinzano, Nina Kramberger, Chie Kato, Lukas Zuschlag, Lukas Bareman, Filip Jurič, Kenta Yamamoto, Filippo Jorio in Petar Đorčevski, sta se pridružila še gostujoča solista iz Mariinskega gledališča v Sankt Peterburgu, prvaka Anastasia in Denis Matvienko.

Gala baletni večer ljubljanskih baletnikov je napovedan kot prvi dogodek festivala VeneziainDanza 2022, ki bo v gledališču Malibran v 16. izdaji potekal tri zaporedne nedelje do 27. novembra.

SNG Opera in balet Ljubljana, Renato Zanella, Italija