LGL, 13. 6. 2012

LGL prejelo nagrado Grand Prix festivala TIBA v Beogradu

Igralke in igralci Lutkovnega gledališča Ljubljana so se včeraj vrnili z gostovanja v Srbiji, kjer so na 10. festivalu Tiba odigrali predstavo Romeo & Julija in zanjo prejeli glavno nagrado za najboljšo predstavo festivala.

foto Nejc Saje

Žirija v sestavi Donka Špiček, Mick Gordon in Mojca Horvat, koreografinja iz Slovenije, je v obrazložitvi zapisala, da so vsi elementi predstave, od oblikovanja, zvoka, svetlobe, režije in najpomembnejše celotne izvedbe, integrirani v celoto še bogatejši od posameznih delov.
 
Lutkovno predstavo za odrasle, ki je nastala po motivih Williama Shakespera, je režiral Jaka Ivanc, nastala pa je v koprodukciji z Gledališčem Koper. Na sodoben in izviren način prikazuje zgodbo o usodni ljubezni in njenih posledicah, o zvestobi in predanosti. V glavnih vlogah Romea in Julija nastopata Iztok Lužar in Martina Maurič Lazar. Premierno je bila uprizorjena 27. maja 2011.
 
To je že druga nagrada, ki jo je na festivalih v teh dneh dobilo Lutkovno gledališče Ljubljana. Na svetovnem lutkarskem kongresu in festivalu UNIMA v Chengduju je nagrado dobil kostumograf predstave Vžigalnik Iztok Hrga.

TIBA, LGL

Povezani dogodki

Ana Gruša Golja, SiGledal, 4. 10. 2013
Dobro predstavo naredi izčiščena zgodba