STA, 9. 3. 2015

Komedija Art praznuje 17. obletnico premiere v Mali drami in 222. ponovitev

Pred 17 leti je bila v ljubljanski Mali drami premiera komedije Art svetovno znane francoske dramatičarke Yasmine Reze v režiji Žarka Petana. Predstava o prijateljstvu in umetnosti, v kateri igrajo Bojan Emeršič, Jernej Šugman in Aleš Valič, je najstarejša predstava na repertoarju SNG Drama Ljubljana. Videlo jo je že 25.000 gledalcev.
:
:
Na fotografiji Aleš Valič, Bojan Emeršič in Jernej Šugman
Na fotografiji Aleš Valič, Bojan Emeršič, Jernej Šugman
Na fotografiji Bojan Emeršič, Jernej Šugman, Aleš Valič
Na fotografiji Aleš Valič, Bojan Emeršič, Jernej Šugman
Na fotografiji Aleš Valič, Jernej Šugman, Bojan Emeršič
Na fotografiji Jernej Šugman, Bojan Emeršič, Aleš Valič

V marcu si bo v Mali drami mogoče ogledati še tri ponovitve, in sicer 20. in 21. in 26. marca, ko bo jubilejna, 222. ponovitev, so sporočili iz SNG Drama Ljubljana.

Igra govori o treh prijateljih, ki živijo ustaljeno, bolj ali manj uspešno življenje. Ko pa eden od njih kupi drago, a nekoliko nenavadno umetniško delo, se prijateljstvo nevarno zamaje.

Duhovita konverzacijska drama z blagim posmehom razkriva nevroze in občutljivost sodobnega urbanega človeka. Ta je na prvi pogled samozavesten in samozadovoljen, a v resnici zadostujejo že malenkosti, da se njegov urejeni in ustaljeni svet začne krhati. Bojan Emeršič je za vlogo Yvana prejel nagrado žlahtni komedijant na Dnevih komedije 1999 v Celju.

Povezani dogodki