Komedija Art praznuje 17. obletnico premiere v Mali drami in 222. ponovitev

Avtor: STA

Pred 17 leti je bila v ljubljanski Mali drami premiera komedije Art svetovno znane francoske dramatičarke Yasmine Reze v režiji Žarka Petana. Predstava o prijateljstvu in umetnosti, v kateri igrajo Bojan Emeršič, Jernej Šugman in Aleš Valič, je najstarejša predstava na repertoarju SNG Drama Ljubljana. Videlo jo je že 25.000 gledalcev.


Foto: Peter Uhan

V marcu si bo v Mali drami mogoče ogledati še tri ponovitve, in sicer 20. in 21. in 26. marca, ko bo jubilejna, 222. ponovitev, so sporočili iz SNG Drama Ljubljana.

Igra govori o treh prijateljih, ki živijo ustaljeno, bolj ali manj uspešno življenje. Ko pa eden od njih kupi drago, a nekoliko nenavadno umetniško delo, se prijateljstvo nevarno zamaje.

Duhovita konverzacijska drama z blagim posmehom razkriva nevroze in občutljivost sodobnega urbanega človeka. Ta je na prvi pogled samozavesten in samozadovoljen, a v resnici zadostujejo že malenkosti, da se njegov urejeni in ustaljeni svet začne krhati. Bojan Emeršič je za vlogo Yvana prejel nagrado žlahtni komedijant na Dnevih komedije 1999 v Celju.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/komedija-art-praznuje-17-obletnico-premiere-v-mali-drami-in-222-ponovitev