SNG Drama Ljubljana, 30. 9. 2011

Ko sem bil mrtev na 51. mednarodnem gledališkem festivalu MESS

Med 30. septembrom in 9. oktobrom bo v Sarajevu potekal že 51. MESS. Na festivalu, ki vsako leto pripelje v prestolnico Bosne in Hercegovine uveljavljena gledališka imena z različnih celin, bo letos sodelovalo tudi SNG Drama Ljubljana z uprizoritvijo Ko sem bil mrtev v režiji Diega de Bree. Predstava bo odigrana v torek, 4. oktobra, ob 22.00 v Pozorištu mladih Sarajevo.
:
:

Ko sem bil mrtev / foto Peter Uhan

Mednarodni gledališki festival MESS vsako leto uvrsti v program izjemno raznolike uprizoritvene žanre in postane za skoraj dva tedna prizorišče številnih kreativnih poetik v polju gledališča, sodobnega plesa in glasbe. Festival že od začetka razpira prostor mednarodne soustvarjalnosti in hkrati poudarja domačo umetniško produkcijo, njuno sodelovanje pa učinkovito vpeljuje v dolgoročni kulturni napredek Sarajeva.

Festival bo letos ponudil občinstvu v Sarajevu in Zenici 32 predstav z vsega sveta. V festivalskih sekcijah World MESS, Mittel Europa, Future MESS in Children MESS se bo zvrstilo okoli 500 ustvarjalcev iz petnajstih držav.

51. MESS bo ponudil tudi tri premiere: Rušenje Ajfelovog tornja v režiji Kushtrima Bekteshija, Pismo iz 1920. v režiji Oliverja Frljića in koprodukciji z Bosanskim narodnim gledališčem Zenica ter Ruže za Annu Teresu / Fudbalske priče v režiji Harisa Pašovića in izvedbi East West Centra.

Več o festivalu na: http://www.mess.ba

Sarajevo, SNG Drama Ljubljana, MESS, BiH

SNG Drama Ljubljana, 19. 11. 2010
Sofokles: Trahinke
SNG Drama Ljubljana, 13. 12. 2013
Konflikt med posameznikom in družbo