Bunker, 26. 7. 2010

Kmalu z Mladimi levi v Areno 2010

Letošnja Arena bo poleg pokrivanja festivalskega dogajanja skušala odpreti teoretski premislek o določenih temah in formatih ter predstaviti žanrsko razgibanost in stilsko raznolikost tekstov oziroma prispevkov, ki bo ustvarjala štiri različne, v dialogu skovane uredniške pristope.

Arena 2010, Festivalski časopis Mladih levov

Areno 2010 sestavljajo: Andreja Kopač, Domen Šega, Irena Plešivčnik, Jasmina Založnik, Kaja Cencelj, Katja Čičigoj, Lena Gregorič, Maja Kalafatič, Nika Arhar, Nina Jan, Petra Hrovatin (oblikovanje), Pia Brezavšček, Saša Rakef, Simona Hamer, Špela Drnovšek Zorko, Špela Petrič, Urška Boljkovac (foto), Urška Lučka Novak in Zoran Srdič (strip).

V času festivala bodo nastale 4 številke časopisa in sicer:

20. avgusta, 23. avgusta, 26. avgusta in 30. avgusta 2010. Časopis bo na voljo v papirni obliki na festivalskih prizoriščih in v elektronski obliki na spletnih straneh:

Vabimo tudi k branju številk iz leta 2009

***

ARENA je festivalski časopis Mladih levov, ki ga ustvarjajo mladi pisci, predvsem udeleženci Maskinega Seminarja sodobnih scenskih umetnosti že vrsto let.

Arena je nastala na pobudo zavoda Bunker v sodelovanju s Seminarjem sodobnih scenskih umetnosti pri Maski, zavodu za založniško, kulturno in producentsko dejavnost. Sodelovanje smo v letu 2010 razširili tudi na spletni portal slovenskega gledališča SiGledal, ki bo z objavami tekstov poskrbel za dodatno in okrepljeno poročanje.

Arena je eksperimentalna platforma, ki presega žanrske okvirje klasičnega pisanja in vzpostavlja teren za poigravanje z novostmi in preizkušanje ustvarjalnega duha svojih piscev. Je samoorganizirana, kolektivna enota, v kateri velja glas enakopravnosti in transparentnosti.
Povezava: Arena 2010 - Festivalski časopis mladih levov

 

Mladi levi