Samo M. Strelec, 30. 8. 2013

K sodelovanju vabljen/a kostumograf/ka

Režiser Samo M. Strelec bo predvidoma v času od januarja do marca 2014 v SNG Nova Gorica pripravljal krstno uprizoritev besedila Matjaža Briškega Križ. K sodelovanju vabi kostumografa/kostumografko.

Vse, ki ste zainteresirani za sodelovanje, prosi, da preberete igro (povezava spodaj), in mu pošljete nekaj idejnih skic in predlogov za realizacijo.

Osnovni pogoj za sodelovanje je prisotnost na vajah ves čas študija uprizoritve.

 

Samo M. Strelec, SNG Nova Gorica

gost

Fajn, da še kdo tvega in da šanso mladim, neuveljavljenim.

28. 8. 2013

Samo M. Strelec

"Gost": Pričakujem vendar predloge uveljavljenih, ne-nujno-mladih ;-) Mi poveš, prosim, zakaj takoj misel na mlade, neuveljavljene in tveganje?

28. 8. 2013

Samo M. Strelec

Nekaj predlogov sem že dobil. Hvala. Prosim, če bo še kdo pošiljal: pripišite nekaj o sebi, CV itd. Hvala.

30. 8. 2013

Samo M. Strelec

Nekdo je vpašal, do kdaj je treba oddati skice. Odgovarjam: Nič ni treba. Treba je samo umreti. Mogoče je dober odgovor tisti slovenski pregovor: Kdor prvi pride, prvi melje. (Običajno.)

30. 8. 2013

Samo M. Strelec

Še eno vprašanje je prišlo: Kaj pomeni "ves čas študija"? Vse faze ali? Ja, pomeni: ali. Kar je enako kot: ves čas študija, na vseh vajah.

31. 8. 2013

Samo M. Strelec

Hvala že vnparej vsem, ki ste se oglasili in izkazali pripravljenost sodelovati z menoj. Sem počaščen, res hvala. Odločil se bo sredi novembra. Hvala za potrpežljivost.

28. 9. 2013

Samo M. Strelec

Spoštovani kolegice in kolega,

iskreno se vam zahvaljujem, da ste z menoj v preteklih tednih komunicirali na temo "Križ". Upam, da z mojimi vmesnimi in malo manj vmesnimi vprašanji in podvprašanji ni bil prevelik križ. Zelo zelo zanimive stvari ste mi pokazali, povedali; klepetanje z vami mi je bilo resnično vznemirljivo. Morda sem tudi zaradi vas pri nekem svojem bodočem početju ubral podobno pot pri iskanju sodelavca - "dramaturga". No, treba se je bilo odločiti: K sodelovanju vabim gospodični Jano Zornik in Iris Kovačič.

Želim vam vse dobro in za konec še enkrat, zadnjič: hvala, da ste bili pripravljeni (na tak način) sodelovati z mano.

Samo M. Strelec

15. 11. 2013