STA, 22. 4. 2022

Improvizacijsko gledališče Ljubljana s predstavo Stoli v Zürichu

Improvizacijsko gledališče Ljubljana se je po dveh letih premora spet odpravilo na gostovanje. Na povabilo gledališča Anundpfirsich iz Züricha bo v tem švicarskem mestu danes uprizorilo predstavo Stoli. Predstava, ki sta jo zasnovala Vid Sodnik in Gerald Weber, išče navdih v pozicijski ureditvi igralnega prostora.
:
:

Foto: Pixabay

V predstavi ritem in vsebino serije nepovezanih prizorov narekuje razporeditev stolov in ostalega odrskega pohištva. Ob vsaki zatemnitvi improvizatorji opravijo premike posameznih odrskih elementov, njihova nova razporeditev pa postavi temelje naslednji improvizirani zgodbi, so sporočili iz gledališča.

Improvizacijsko gledališče Ljubljana sestavljajo Peter Frankl, Vid Sodnik in Juš Milčinski, ki so združili moči v raznoliko performersko zasedbo z željo po profesionalnem delu na področju gledališke improvizacije. Gre za izkušene igralce in mentorje, ki redno nastopajo v Sloveniji in tujini.

Za svoje ustvarjanje so med drugim v različnih zasedbah osvojili štiri naslove državnih prvakov v gledališki improvizaciji ter priznanja za najboljšega improvizatorja in novinca Impro lige.

Švica