SiGledal, 3. 11. 2021

Gledališče zatiranih za krepitev moči skupnosti

KUD Transformator prireja drugo mednarodno konferenco gledališča zatiranih, letos z naslovom Gledališče zatiranih za krepitev moči skupnosti. Konferenca bo 11. in 12. novembra v prostorih Slovenskega gledališkega inštituta v Ljubljani.
:
:

V Ljubljano prihaja že druga dvodnevna Transformatorjeva mednarodna konferenca gledališča zatiranih, in sicer z jasnim namenom: gledališče zatiranih prepoznati in predstaviti kot potencialno orodje za krepitev moči skupnosti ter najti načine za njegovo optimalno implementacijo, tako na slovenskih kot mednarodnih tleh. V ta namen bodo svoje izkušnje, metode, uspehe in ovire predstavljali slovenski in mednarodni avtorji in avtorice, in sicer v treh sklopih, ki predstavljajo tri različna področja delovanja gledališča zatiranih in morebitna prizorišča za krepitev moči skupnosti:

  • povezovanje skozi pedagoško delo in izobraževanje,
  • širitev mednarodnih povezav izvajalk in prepoznavnosti te gledališke metode preko mednarodnih in domačih festivalov gledališča zatiranih,
  • oblikovanje skupnosti med občinstvom in aktivacija publike s pomočjo gledališča zatiranih kot uprizoritvenega pristopa.

Poleg teoretične izmenjave znanj in izkušenj, ki bo odpirala še mnoga druga vprašanja, pa bodo del programa tudi praktične delavnice po metodi gledališča zatiranih z mentorji (Ana Salazar Torrez) in Avstrije (Joschka Köck in Linda Raule).

Program: program konference v slovenskem in angleškem jeziku je dostopen na tej povezavi.

Prijava: svoj prihod na konferenco najavite prek te prijavnice.

Dogodek je namenjen vsem, ki jih zanima ustvarjanje gledaliških predstav, izobraževanj, delavnic in treningov po metodi gledališča zatiranih, veliko delajo z mladimi ali tako in drugače unikatnimi skupinami ljudi. Vabljeni tudi vsi zaposleni v vrtcih, šolah in drugih izobraževalnih prostorih.

Soorganizator: SLOGI – Slovenski gledališki inštitut
Projekt sofinancirata: JSKD in MOL – Urad za mladino

*Za obisk konference boste potrebovali veljavno potrdilo o izpolnjevanju pogoja PCT. Prosimo, da na dogodek pridete zdravi, imate masko in se na splošno držite priporočil NIJZ.