Gledališče Glej, 20. 8. 2019

Gledališče Glej vabi k sodelovanju

V Gledališču Glej so vedno na preži za novimi idejami. V jeseni 2019 snujejo programsko prijavo za naslednja štiri leta in iščejo zanimive projekte in umetnike ter umetnice, ki bi v Gleju želeli razvijati produkcijo v letih med 2020 in 2023. Prav tako vsako leto sprejemajo dobre ideje, drzne ustvarjalce ter domišljene koncepte, vedno pa so odprti tudi za koprodukcijska sodelovanja in gostovanja že izdelanih predstav.

Od vas v tej fazi pričakujejo kratke sestavke, ki odgovarjajo na vsaj nekatera izmed vprašanj: kdo ste? Zakaj bi delali pri njih in z njimi? Kaj bi počeli? Zakaj bi počeli prav to? Zakaj zdaj? Kako bi se v grobem lotili projekta? S kom? Kaj pričakujete od gledališča Glej? Zakaj bo to najbolj kul projekt vseh časov?

Pri odločanju o sodelovanju bosta glavni vodili vsebina in kvaliteta izvedbe projekta, sprejemajo pa tudi predloge za dolgoročnejša sodelovanja.

Prijave pošljite na poziv@glej.si najkasneje do 15. septembra 2019.

Vaše predloge bo obravnaval umetniški svet, v zasedbi: Jure Novak, Anja Pirnat, Barbara Poček in Inga Remeta. Avtorice in avtorji idej, ki jih bodo vznemirile, bodo povabljeni na razgovor.

Razpis je objavljen na spletni strani Gledališča Glej

Glej

Gledališče Glej, 23. 9. 2011
Prispevki ekipe
Gledališče Glej, 15. 11. 2013
Evropska noč gledališč 2013
Gledališče Glej, 13. 9. 2017
Poziv za program Glej, rezident 2019-21