SNG Drama Ljubljana, 26. 4. 2012

Gledališče = druženje

V prihajajočih, čedalje daljših in toplejših pomladnih dneh se ob vse več dogajanjih na prostem in s približevanjem konca sezone gledališka ponudba tradicionalno prehitro umirja. SNG Drama Ljubljana tako v maju predstavlja posebno gledališko pobudo 'Drama v dvoje', s katero namerava prispevati k še večji živahnosti in dostopnosti slovenskega gledališča. Pri gledalcih pa želi dodatno spodbuditi obiskovanje vrhunskih predstav v prijetni družbi. V pobudo 'Drama v dvoje' je vključenih osem uprizoritev na velikem odru – šest iz repertoarja Drame in dve gostujoči.
:
:

foto Peter Uhan

V osrednjem slovenskem gledališču so vsem, ki cenijo kakovostno gledališko produkcijo različnih dramskih žanrov, želeli sporočiti, da so tudi v zadnjih mesecih sezone še vedno zelo aktivni, kar zgovorno potrjuje skupno 55 napovedanih predstav na domačih odrih in na gostovanjih v maju. »S pobudo 'Drama v dvoje' smo v naš že tako pester majski program vključili dodatnih osem uprizoritev – komedije, drame in predstavo za otroke – s skupno desetimi predstavami. Hkrati pa pred koncem sezone pripravljamo še poletni festival, ki bo gledalcem ponudil pregled naše nove in nagrajene produkcije na odru Male drame,« je povedal umetniški vodja SNG Drama Ljubljana Eduard Miler.  

Po besedah v. d.  ravnatelja ljubljanske Drame Petra Sotoška Štularja se v Drami kljub domačim in tujim trendom trudijo ohranjati cene vstopnic na ravni, ki je dosegljiva najširšemu krogu ljudi. »Z  'Dramo v dvoje'  smo šli še korak dlje. Odločili smo se, da za izbrane predstave vsako drugo vstopnico podarimo in s tem omogočimo ljudem, da v ne najbolj prijaznih časih laže povabijo v gledališče svoje prijatelje, družinske člane, partnerje, sodelavce, sošolce itd. Gledališče je namreč prostor interakcije, refleksije, srečanj z novimi, še neodkritimi svetovi in čudovito doživetje, ki potrebuje družbo in možnost za izmenjavo mnenj.«

'Drama v dvoje' bo poleg uprizoritev  SNG Drama Ljubljana – Beneški trgovec (9. in 17. maja ob 19.30), Malomeščani  (12. in 30. maja ob 19.30), Bobby in Boris  (16. maja ob 19.30), Mala čarovnica (18. maja ob 17.00), Padec Evrope (22. maja ob 19.30) in Gospoda Glembajevi (25. maja ob 18.00) – na prvem gledališkem odru prestolnice gostila tudi uprizoritvi Vdovin zmenek v koprodukciji Mestnega gledališča Ptuj in SNG Nova Gorica (26. maja ob 19.30) in Tri sestre v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj (31. maja ob 19.30).

SNG Drama Ljubljana, 27. 11. 2018
Dobrodelni projekt Odstiramo nove svetove
SNG Drama Ljubljana, 23. 8. 2016
Natečaj za dijake 2016/17: O čem sanjaš?