STA, 1. 10. 2015

Francoski Vivendi bo zgradil deset poletnih gledališč v Afriki

Francoska medijska družba Vivendi je napovedala gradnjo desetih poletnih gledališč v Afriki, da bi izboljšala dostop do kulture in zabave v državah, ki se soočajo s pomanjkanjem tovrstnih objektov. Prizorišča bodo služila kot gledališča, koncertne dvorane in prostor za projekcije.

Dakar, Senegal / Foto: Jeff Attaway, Flickr

Zgradili jih bodo v prihodnjih mesecih pod imenom CanalOlympia, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočila omenjena družba.

Temeljni kamen za prvo gledališče so že položili v gvinejski prestolnici Conakry. Med preostalimi mesti, v katerih bodo stali podobni objekti, so glavno mesto Benina Cotonou, prestolnica Konga Brazzaville in glavno mesto Senegala Dakar.

"Dvorane bodo opremljene tudi s snemalnim studiem in sobo za vaje, kar bo pripomoglo pri prepoznavanju talentov, podpiranju novih umetnikov in zagotavljanju mednarodne prepoznavnosti bodisi glasbenikov, pevcev ali komikov," je sporočil Vivendi.

Svetovalno vlogo pri vzpostavitvi prizorišč CanalOlympia bodo imeli strokovnjaki iz slavne pariške koncertne dvorane L'Olympia, še poroča AFP.