JSKD, 5. 7. 2019

Drama za Krko, izzivi dramskih besedil (literarna šola JSKD)

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti in revija Mentor v sodelovanju z območno izpostavo Novo mesto razpisujeta literarno šolo Izzivi dramskih besedil.
:
:

Foto: Pixabay

Literarna šola se bo odvijala v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu med 29. in 31. avgustom.

Beseda bo tekla o besedilih, temah in motivih, karakterjih, premem govoru, zapletu, odrskih opombah, blokadi, času in prostoru, o začetkih in koncih, naslovu ter komunikaciji z gledališči … Delavnice bodo vodile Kim Komljanec, Tamara Matevc, Draga Potočnjak in Simona Semenič, priznane avtorice uprizarjanih in nagrajenih dramskih besedil. Udeleženci bodo z njihovo pomočjo spoznavali različne načine pisanja, od vaj za pisanje do osnutkov dramskih besedil. Pokukali bodo h klasičnim dramskim besedilom, dramski zgradbi in h konfliktom ter se soočili s sodobno slovensko dramsko literaturo. Ravnovesje branja, dramskega razmisleka in načrta, pisanja in pogovora jih bo pripeljalo do avtentičnih zamisli in idej, z delom in ustvarjanjem pa v bližino ter v osrčje dramskih prizorov.  V udobnih oblačilih, prijetnem ambientu s pogledom na smaragdno Krko bodo stvari »zapletali« in »odpletali« ter pustili domišljiji prosto pot.

Literarna šola 2019 je namenjena odraslim udeležencem (od 18. leta naprej), ki jih zanima literarno ustvarjanje dramskih besedil in bi ga radi še poglobili: dramatikom, pesnikom in pisateljem, pedagogom, mentorjem, literarnim ustvarjalcem, učiteljem, vzgojiteljem, profesorjem, vodjem literarnih skupin, pravljičarjem, knjižničarjem, igralcem, dramaturgom, režiserjem … Na delavnici bo sodelovalo od 12 do 15 udeležencev.

Kotizacija: 60,00 € (kotizacija za delavnico, plačljiva po predračunu do začetka šole). Udeleženci sami poravnajo stroške dveh nočitev in kosil.

Rok prijave: petek, 12. julij 2019, oz. do zapolnitve mest

Več informacij in prijave: Drama za Krko

JSKD