SMG, 17. 6. 2011

Diva svetnica mati prasica na prvem gostovanju v Makedoniji

V prihodnjih dneh se bo na prvo gostovanje podala Diva svetnica mati prasica, avtorski projekt Maruše Geymayer-Oblak, ki si je za izhodišče izbrala igralko in njeno delo.
:
:

foto Primož Lukežič

Iz brezkompromisnega razgaljanja predsodkov in nerazumevanj – pa tudi njene lastne muhavosti in čustvenih nihanj –, s katerimi se mora spopadati igralka M, ki pripravlja projekt o slovenski gledališki legendi Matildalini, je nastala duhovita in razgibana predstava, ki prinaša obilo priložnosti za smeh, hkrati pa tudi za premislek in uvid v tisto plat gledališča, ki ostaja gledalcem običajno skrita.

Ta mešanica je prepričala tudi selektorje festivala Impact Fest, ki te dni poteka v Makedoniji. Diva svetnica mati prasica se bo tam predstavila v soboto, 18. 6., ob 20. uri, in sicer v Narodnem gledališču Veles.

Direktor festivala Impact Aleksandar Ivanovski je povedal, da si prizadevajo za festival, ki je “pripravljen na tveganja, na prespraševanje vnaprej postavljenih meja in na preskušanje skrajnosti, festival, ki skuša izkopati umetniške dragulje, neznane širši javnosti. In jih v strukturiranem programu drugega za drugim in v navezavi drugega z drugim predstaviti svojemu občinstvu. Festival, ki se zavzema za raziskovanje, za sodelovanje, za poglabljanje v pomembna konceptualna vprašanja, ki zadevajo človeka.” Pa tudi takega, ki bo “živ prostor srečevanj med izvajalci, občinstvom in mestom, akiven vulkan za izmenjavo in deljenje izkušenj, idej in stikov”.

 

Impact Fest, Makedonija, SMG