Prešernovo gledališče Kranj, 5. 2. 2010

Delavnice in okrogle mize TDS

Rok za prijavo: 25. februar 2010


1. DELAVNICA DRAMSKEGA PISANJA: PSIHODRAMA
Delavnico z naslovom PSIHODRAMA bodo vodili gledališki režiser in pedagog na AGRFT v Ljubljani Tomi Janežič, beograjski psihiater in vodja Inštituta za psihodramo v Beogradu dr. Vladimir Milošević ter psihodramatičarka in igralka Hedva Novich iz Izraela. - Delavnica bo potekala med 29. in 31. marcem 2010 in je namenjena mladim dramatikom, ki jih zanima psihodrama in ki bi radi izvedeli, kako uporabljati tehnike psihodrame pri kreativnem dramskem pisanju.

2. DELAVNICA DRAMSKEGA PISANJA ZA MLADE DRAMATIKE
Delavnico z naslovom DOGODEK V MESTU GOGI  bo vodila hrvaška dramatičarka in pedagoginja na zagrebški igralski akademiji Ivana Sajko in bo potekala med 31. marcem in 2. aprilom 2010. Namenjena je mladim dramatikom, ki že poznajo osnove dramskega pisanja in bi radi svoje znanje še nadgradili.

3. DELAVNICA DRAMSKEGA PISANJA ZA ZAČETNIKE VSEH STOPENJ
Delavnico bo vodila mlada dramatičarka Kim Komljanec in bo potekala med 28. marcem in 2. aprilom 2010. Namenjena je posameznikom, ki se dramskega pisanja lotevajo prvič ali pa imajo že nekaj izkušenj. Spoznavali bomo osnovne elemente dramskega besedila (oseba, zgodba, čas in prostor, tema/ideja/pokrajina drame, zunanja in notranja struktura dramskega besedila pa še kaj). Z vsako od teh tem se bomo ukvarjali praktično (skozi samostojno in vodeno pisanje, vaje, pogovore in igro) ter jo začinili tudi z nekaj teorije. Skupaj si bomo ogledali nekaj predstav na festivalu TSD in se tudi iz njih kaj naučili.

OKROGLE MIZE
1. GRUMOVI NAGRAJENCI OD ZAČETKA DO DANES (v sodelovanju z Društvom gledaliških kritikov in teatrologov Slovenije)

2. NACIONALNA DRAMATIKA V SVETU GLOBALIZACIJE (v sodelovanju s Slovenskim centrom Mednarodnega gledališkega inštituta – SC ITI)

3. IZMENJAVA SLOVENSKE IN HRVAŠKE DRAMATIKE(v sodelovanju s PreGlejem)

Janez Vencelj, Prešernovo gledališče Kranj, 2. 9. 2011
Sezona 2011/2012 v Prešernovem gledališču Kranj
Prešernovo gledališče Kranj, 25. 3. 2010
Delavnica dramskega pisanja PSIHODRAMA
Prešernovo gledališče Kranj, 17. 1. 2010
Delavnice dramskega pisanja 2010