SLOGI, 30. 10. 2014

Dejavnosti Slovenskega gledališkega inštituta v novembru

V mesecu novembru inštitut prisrčno vabi na gledališki sprehod po Ljubljani in javno vodstvo po stalni razstavi ter k ogledu razstave "Ignacij Borštnik (1858-1919)" v SNG Drama Ljubljana.

Gledališki sprehod po Ljubljani / Foto: Arhiv Slovenski gledališki inštitut

Gledališki sprehod po Ljubljani bo pred daljšim zimskim premorom potekal 12. novembra. Zbor bo ob 17. uri v atriju Slovenskega gledališkega inštituta, sprehodili pa se boste lahko po poti nekdanje kapucinske procesije in si spotoma ogledali zgodovinska prizorišča, ki so zaznamovala gledališko življenje Ljubljane.
 
Javno vodstvo po stalni razstavi HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja bo potekalo 27. novembra ob 17. uri, po vodstvu pa bo obiskovalce popeljala Sandra Jenko.
Samo razstavo pa si sicer lahko ogledate med torkom in soboto od 10. do 18. ure in ob nedeljah od 10. do 13. ure.

Za obiskovalce SNG Drama Ljubljana je v foyerju Male drame še do 1. decembra na ogled razstava Ignacij Borštnik (1858-1919), ki jo je Slovenski gledališki muzej prvič predstavil ob 150. obletnici Borštnikovega rojstva leta 2008 na Borštnikovem srečanju v Mariboru. Prikazuje najpomembnejše postaje Borštnikovega življenja, fotografije njegovih vlog ter plakate, besedila in pesmi, ki jih je pisal v zrelih letih in so ohranjeni v arhivu muzeja.

Vabimo vas tudi, da si na spletnih straneh portala slovenskega gledališča SiGledal ogledate virtualne razstave, ki jih je Inštitut v zadnji letih pripravili v sodelovanju z različnimi institucijami: 

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Samo M. Strelec

Super! Nekoč nas je prof. Marko Marin vodil po Žalah ... Bilo je tudi kuhano vino. Misim: kuhanega vina ...

31. 10. 2014