SLOGI, 15. 6. 2016

Predstavitev nove številke Revije za teorijo scenskih umetnosti Amfiteater

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Akademija za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani organizirata v sredo, 22. junija 2016, predstavitev nove številke Revije za teorijo scenskih umetnosti Amfiteater. Predstavitev bo ob 11. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Foto: Freeimages

Prva številka četrtega letnika Revije za teorijo scenskih umetnosti Amfiteater prinaša štiri razprave domačih avtoric in avtorjev:  

  • Tomaž Krpič: Gledalčeva spoznavna nadomestitev odsotnega performerjevega fenomenalnega telesa,
  • Nenad Jelesijević: O utelešenju kritike v performansu,
  • Mala Kline: Neoperativna gledališča: o biti-skupaj singularnosti, Esej o performansih Recollections Dalije Aćin Thelander in drugič Simone Semenič,
  • Katja Gorečan: Koreopesem ali poetična drama afroameriške feministične avtorice Ntozake Shange,

ter tri knjižne recenzije. Novo številko revije bodo predstavili v družbi avtorjev razprav.

Revijo Amfiteater je ustanovila UL AGRFT. Z lanskim letnikom je revija začela izhajati v soizdajateljstvu s SLOGI. Ob tem pa ostaja univerzitetna znanstvena revija, z dvema številkama v letniku.

SLOGI, AGRFT

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16