SLOGI, 2. 12. 2014

Decembra v Slovenskem gledališkem inštitutu

V mesecu decembru Slovenski gledališki inštitut vabi na Ta veseli dan kulture – Dan odprtih vrat slovenske kulture z brezplačnimi vodstvi, kasneje v mesecu pa še na pogovor s prejemnikoma Borštnikovega prstana Jurijem Součkom in Danilom Benedičičem, delavnico Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji ter dogodek ob izdaji revije sodobnih gledaliških in filmskih ustvarjalcev.

Foto: Arhiv SLOGI

Dan odprtih vrat slovenske kulture, 3. december, bo pester tudi v Slovenskem gledališkem inštitutu. Med 10. in 18. uro bo tako mogoč prost vstop na stalno razstavo HOJA ZA GLEDalIŠČEM. Od  jezuitov do Cankarja v 2. nadstropju, prav tako pa bosta organizirani tudi brezplačni vodstvi po razstavi v angleškem in slovenskem jeziku - po razstavi bosta obiskovalce popeljala muzejski svetovalec dr. Štefan Vevar ter kustosinja mag. Tea Rogelj.

V četrtek, 11. decembra, ob 17. uri inštitut ponovno organizira Gledališki sprehod po Ljubljani, v torek, 16. decembra, pa bo v dvorani v 1. nadstropju Slovenskega gledališkega inštituta potekal pogovor z Jurijem Součkom in Danilom Benedičičem, ki ga bo vodil dr. Štefan Vevar.

V sklopu gostujočih dogodkov bo v četrtek, 4. decembra, Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji organiziral delavnico za pripravo razpisne dokumentacije za kandidaturo na razpisu za projekte literarnega prevajanja. V sredo, 17. decembra, pa bo v dvorani v 1. nadstropju potekal dogodek v produkciji Akademije za gledališče, radio, film in televizijo ter Društva VLU ob izdaji revije sodobnih gledaliških in filmskih ustvarjalcev.

Vabljeni!

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16