STA, 30. 4. 2013

Carmina Slovenica z Goebbelsom na gostovanje po evropskih mestih

Vokalno gledališče Carmina Slovenica bo s projektom "When the mountain changed its clothing" gostovalo po več evropskih mestih. Projekt v režiji Heinerja Goebbelsa bo v začetku maja na ogled v Bruslju, pozneje pa bo vokalna skupina pod vodstvom dirigentke Karmine Šilec nastopila še v Luksemburgu, Hannovru, Amsterdamu in poljskem Lublinu.
:
:
foto Arhiv Ruhrtrienalle
foto Arhiv Ruhrtrienalle
foto Arhiv Ruhrtrienalle
foto Dorian Šilec Petek
foto Dorian Šilec Petek

Med 4. in 6. majem bo skupina nastopila na belgijskem festivalu Kunstenfestivaldesarts, med 10. in 11. majem pa v gledališču Grand Theatre de la Ville de Luxembourg. Konec junija si bo projekt mogoče ogledati med 21. in 22. na festivalu Kunstfestspiele Herrenhausen v nemškem Hannovru, med 25. in 26. pa na Holland Festivalu v nizozemski prestolnici. Kot so sporočili iz skupine, napovedujejo tudi nastop na mednarodnem festivalu Theatre Confrontations v Lublinu na Poljskem.

Glasbeno-gledališki projekt When the mountain changed its clothing je premiero doživel 26. septembra 2012 v Bochumu v sklopu festivala Trienale v Porurju (Ruhtriennale). Pozneje je bil predstavljen na številnih mednarodnih festivalih, med drugim na festivalih Pariška jesen in Štajerska jesen ter na Borštnikovem srečanju.

Projekt črpa svoj navdih iz rezijske ljudske pesmi Da pa Canynu, ki govori o premenah v različnih letnih časih na gori Kanin.

Carmina Slovenica, Poljska, Belgija, Nizozemska, Nemčija

Povezani dogodki

Jasmina Založnik, SiGledal, 16. 10. 2012
Heiner Goebbels: When the mountain changed its clothing