Borut Doljšak, 15. 2. 2019

Borut Doljšak bere sodobno slovensko dramo

Študent dramske igre Borut Doljšak v branje priporoča besedilo Igrajte tumor v glavi in onesnaženje zraka avtorja Dušana Jovanovića.
:
:

Foto: osebni arhiv

Lahko bi se malo sem ter tja, malo za šalo, malo zares igrali Tumor v glavi – zrak je že dovolj onesnažen, vendar onesnaženje zraka je tudi gledališki problem. Vsi pa vemo, da so predstave ena sama gnusna laž, med katerimi gledalec lahko tudi pretrga korenino in splava.
Lahko tudi, če tudi.
Skupaj ližemo in grizljamo in molimo kose tišin, trenutkov, spominov, občutij.
Predstave se delajo zato, da polnijo blagajne, ne pa človeških duš. No, pa saj gledališče ni cerkev, da bi "polnilo" duše. Tumor ni samo v glavi in onesnaženje zraka je zarota. Berite Tumor v glavi in onesnaženje zraka za boljši jutri in zmeren vsakdan.

 

Povezava: Igrajte tumor v glavi in onesnaženje zraka

Dušan Jovanović, Igrajte tumor v glavi in onesnaženje zraka

V rubriki »Izvolimo dramo« beremo sodobne slovenske drame in se nad njimi iskreno navdušujemo ter jih predvsem priporočamo v branje vsem obiskovalcem portala SiGledal. Ideja za to početje se je porodila Simoni Semenič na okrogli mizi Sodobna dramatika, ki je potekala v okviru festivala dramske pisave Vzkrik (24. 3.–26. 3 2017).  Ime rubrike je predlagala Grumova nagrajenka 2017, Simona Hamer, ki je tudi prva izvolila dramo in za naslednje branje nominirala bralca po svojem izboru in presoji, ta pa bo bralce slovenskih dram nominiral dalje. S to verižno igro ali z verižnim eksperimentom želimo predvsem promovirati branje sodobne slovenske drame, saj iskreno verjamemo, da si sodobna slovenska drama zasluži biti (vsaj) prebrana.