Zavod Federacija, 28. 5. 2010

39 - skoraj zadnji projekt Gregor Kamnikarja

39. Smrt nastopi, ko se vse izide.
:
:

39. Solo plesna improvizacijska predstava v koreografiji in izvedbi Gregorja Kamnikarja bo v 39ih izvedbah v 39ih različnih prostorih vsakič po 39 minut do 25.4.2011, ko bo Gregor Kamnikar dopolnil štirideset let, ponudila možnost, da sodelujete kot gledalec v izginevanju identitete Gregorja Kamnikarja kot umetnika. Očitno se umetniški identiteti Gregor Kamnikar vse počasi izhaja in je na poti k spokojnosti. Po tem projektu se Gregor Kamnikar kot ime umetnika ne bo več pojavljalo (razen, če se kdo najde, da ga uporabi he he). Gregor Kamnikar bo v umetniških delih nastopal pri vsakem projektu z drugim imenom.

39. Pri 39ih letih se Fredericu Chopinu vse izide in umre. Nokturni so nočnice. Ko dobi smrt še posebno otipljivo privlačno obliko. In se je dotaknemo. Kot se dotaknemo identitete Gregorja Kamnikarja kot umetnika.

39
. Pri 39ih letih se Bernhardu Riemannu vse izide in umre. Odpre matematične možnosti za delo z večrazsežnostmi prostori. Njegovo delo omogoči matematično osnovo za izdelavo relativnostne teorije. In ples Gregorja Kamnikarja v 39.

39. Gibanje je etimološko povezano z besedami gubanje (folding), izginevanje, gnitje. Gibanje je izginevanje. Idealno okolje za Gregorja Kamnikarja, da izgine kot umetniška identiteta skozi gibanje.

Prva izmed 39ih uprizoritev bo 39.5.2010 ob 21.00 na Tavčarjevi 2 v Ljubljani samo za povabljene. Nadaljnje ponovitve bodo pravočasno objavljene in odprte za širše občinstvo.

Koreografija in izvedba: Gregor Kamnikar
Konceptualni nastavki: Bernhard Riemann
Glasba: Frederic Chopin
Produkcija: Federacija
Izvršna producenta: Barbara Novak, Gregor Kamnikar

Če je opis zbudil vašo pozornost in želite, da bi se predstava zgodila blizu vas, kontaktirajte na Gregor Kamnikar, gregor@federacija.net, 040226981, www.federacija.net , Zavod Federacija, Jarška cesta 14, 1000 Ljubljana, Slovenija

Zavod Federacija, 20. 12. 2010
M & 39
Nomad Dance Acadamy Slovenija in Zavod Federacija, 7. 1. 2021
Simpozij Dialog - Refleksija v akciji. Refleksija na akcijo.