SLG Celje, 3. 12. 2010

Šestdeseti jubilej Slovenskega ljudskega gledališča Celje

V SLG Celje bodo 60-letnico profesionalnega ustvarjanja obeležili s kratkim slavnostnim dogodkom 6. decembra ob 19.30 na Velikem odru.
:
:


Slovensko ljudsko gledališče Celje je bilo ustanovljeno 6. decembra 1950, ko je Mestni ljudski odbor Celje izdal odločbo o ustanovitvi mestnega gledališča.

Umetniški ansambel sestavlja 23 profesionalnih igralcev, hišni režiser, stalna dramaturginja, lektor in upravnica, ki skrbi tudi za repertoar gledališča. Igralci SLG Celje so prejemniki številnih nagrad; tako  imajo kar dva dobitnika Borštnikovega prstana – Janeza Bermeža (1998) in Anico Kumer (2003). Pomemben delež k odlični izvedbi predstav in uspešnosti gledališča prispevata tudi uprava in ves tehnični ansambel. Vsak zaposleni posebej je pomemben del SLG Celje.

Za njimi je šestdeset burnih let, vzponov in padcev, malih in velikih zmag, po njihovih deskah so se sprehodila številna velika imena slovenskega gledališča ter zapisala ime SLG Celje v gledališko zgodovino. V 60 letih jim je uspel razvoj v enega vodilnih in najbolj prepoznavnih gledališč v Sloveniji.

To slavnostno leto želijo obeležiti z izborom predstav, ki so pomembno zaznamovale zgodovino svetovne in slovenske dramatike ter s svojo raznoliko tematiko ostajajo vedno znova aktualne, zanimive, izziv za ustvarjalce in gledališki užitek za občinstvo.

S kratkim slavnostnim dogodkom, ki ga bodo pripravili jubileju v čast 6. decembra, ob 19.30 na Velikem odru, želijo obeležiti svoj 60. jubilej, na katerega so izjemno ponosni.

Dejstva, da so njihove predstave deležne odličnih kritik, da njihovi igralci prejemajo številne nagrade in da uživajo veliko podporo njihovega zvestega občinstva, so kazatelji, da so na pravi poti.