SLG Celje, 27. 5. 2014

Predstavitev repertoarja SLG Celje v sezoni 2014/15

SLG Celje je predstavilo repertoar gledališke sezone 2014/15. Na celjskem odru bodo uprizorili šest predstav – dramo, dve komediji, tragikomedijo, ljubezenski omnibus in predstavo za otroke. V novi sezoni bosta na voljo tudi dopoldanski in popoldanski Abonmajček, abonmaja za najmlajše. Spomladi 2015 se bo odvil že 24. festival Dnevi komedije.

Foto: Arhiv SLG Celje

SLG Celje bo sezono 2014/15 odprlo septembra s prvo slovensko uprizoritvijo drame Kaspar Hauser morje hiš nemške avtorice Felicie Zeller v režiji Janeza Pipana, predstavo za otroke Sneguljčica Jacoba in Wilhelma Grimma bo oktobra na oder postavil režiser Andrej Jus, prav tako oktobra bo na Odrupododrom premierno uprizorjena komedija Policaji poljskega dramatika Sławomirja Mrožka v režiji Jerneja Kobala, novembra bo sledila krstna uprizoritev komedije, dobitnice nagrade žlahtno komedijsko pero 2014, Vorkšop na Moljera Matjaža Zupančiča in režiserja Borisa Kobala, februarja 2015 si bomo lahko na Odrupododrom ogledali krstno uprizoritev tragikomedije Veš, poet, svoj dolg?, avtorjev Luke Martina Škofa in Blaža Rejca, ki je nastala po motivih Ivana Cankarja, Otona Župančiča, Dragotina Ketteja in Josipa Murna in jo bo režiral Luka Martin Škof, sezono 2014/15 bo sklenil ljubezenski omnibus kratkih dram sodobnih ameriških dramatikov (David Auburn, Cathy Celesia, Paul Dooley in Winnie Holzman, Nina Shengold, Lauren Wilson) Izgubljene ljubezni v režiji Nikole Zavišića.

V sezoni 2014/15 se bo v SLG Celje odvil 24. festival Dnevi komedije, ki bo potekal spomladi 2015. SLG Celje kot organizator in Mestna občina Celje kot pokroviteljica sta razpisala javni anonimni natečaj za izvirno komedijo (žlahtno komedijsko pero), rok oddaje je 30. september 2015, nagrada pa bo podeljena na Dnevih komedije 2016.

V prihajajoči sezoni bosta za najmlajše obiskovalce gledališča na voljo dopoldanski in popoldanski Abonmajček. Abonmaja sestavljajo tri igrane predstave – Mali medo (Gledališče Koper), Pika Nogavička (SLG Celje), Na Noetovi barki ob osmih (PG Kranj in Mini teater), igrano lutkovna predstava – Zmrdica in Zmrdek (Lutkovno gledališče Maribor) in lutkovna predstava Kako je Šlemil šel v Varšavo (Lutkovno gledališče Maribor). Predstave bodo na sporedu ob sobotah.

Razpisali so predvpis abonmajev, ki bo potekal med 2. in 27. junijem 2014, in jesenski vpis abonmajev, ki bo potekal od 1. do vključno 13. septembra 2014 pri blagajni SLG Celje. V času predvpisa nudijo poseben 10% popust. Novost je spletna prodaja vstopnic in abonmajev.

Več o repertoarju in abonmajih SLG Celje si lahko ogledate na www.slg-ce.si.

Povezava: Repertoarna knjižica 2014/15 (PDF / 6274 Kb)

SLG Celje, 24. 12. 2016
Voščilo SLG Celje
SLG Celje, 28. 12. 2015
Voščilo SLG Celje