Reverend Billy, Savitri D

:
:
Revolucijaleluja

foto Arhiv Bunker

Reverend Billy je performer, ki po vzoru ameriških pridigarjev s svojo skupino aktivistov, ki jih največkrat angažira kar v lokalni skupnosti, v kateri trenutno gostuje, iz blagajn in ljudi v trgovinah izganja potrošniškega hudiča, iz galerij izganja hinavske sponzorje, ki uničujejo naravo in potem iščejo odpustke – kot je to storil v Tate Modern z British Petroleumom. Kot antični filozof Diogen s prižgano baklo sredi dneva v nakupovalnih centrih išče ljudi. Pridigal je na Wall Streetu, bil aretiran, ko je z zborom svojih vernikov lizal skodelice v multinacionalki Starbucks. Ljudje naj se iz potrošnikov znova spremenijo v državljane, meni. Reverend Billy oznanja to, kar bi v bistvu morala cerkev, če bi resnično verjela v vrednote, o katerih pridiga. Kaj bi torej kupil Jezus?

Delavnica: pred javno intervencijo bo od 21. do 24. avgusta potekala pripravljalna delavnica: 21. in 22. avgusta ob 17.00 ter 23. in 24. avgusta ob 16.00 v Gledališču Glej.

Javna intervencija: 24. avgusta v Ljubljani ob 16. uri pri vodnjaku na Novem trgu v Ljubljani. Vabljeni k udeležbi!

Pridiga: 24. avgusta ob 19.30 v Gledališču Glej

Idejna zasnova in izvedba: Reverend Billy, Savitri D
Producenta: Samo Selimović, Marcela Okretič
Produkcija: Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti, Bunker Ljubljana
Posebna zahvala: Bani Brusadin
Projekt sta podprla: Ministrstvo za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Mestna občina Ljubljana


***
Predavanje:
Communication Guerrilla Revisited
Predavatelj: Bani Brusadin, aktivist in ustanovitelj festivala The Influencers (Barcelona, Španija)

Komunikacijska gverila promovira radikalno rabo fikcije, ki slabi mehanizme ideologije in družbenega nadzora. Kaj pa se zgodi s sprevračanjem množične kulture takrat, ko komunikacijska gverila trči ob družbo s socialnim omrežjem? Kako se norčavizem razvija v dobi cinizma, prenatrpanosti z informacijami in digitalne vedenjske motnje?

23. avgust ob 19.00, Projektni prostor Aksioma