Pogovori z avtoricami besedil, nominiranih za nagrado Slavka Gruma 2021

:
:
Simona Semenič / Foto: Nada Žgank
Nika Švab / Foto: Urška Lukovnjak
Maja Šorli / Foto: Helena Grahek
Vedrana Grisogono / Foto: osebni arhiv

51. Teden slovenske drame (TSD) je zaradi trenutnih epidemioloških razmer sicer prestavljen na november, del festivalskega programa pa vendarle poteka v običajnem terminu TSD.

V soboto, 27. marca, na svetovni dan gledališča, ko se TSD običajno prične, so organizatorji festivala razglasili letošnje nominiranke za nagrado Slavka Gruma.

Žirija, ki jo sestavljajo Matej Bogataj, Srečko Fišer (predsednik) in Amelia Kraigher, je med šestintridesetimi besedili, ki so prispela na natečaj za nagrado Slavka Gruma, letos nominirala naslednje štiri: Delo in deklica I–V: Drame tlačank Nike ŠvabFranc Vedrane Grisogono Nemešpotem že tečem Simone Semenič in Tega okusa še niste poskusili Maje Šorli.

Pogovore, ki smo jih posneli z avtoricami nominiranih besedil, je vodila Ana Perne iz Slovenskega gledališkega inštituta (SLOGI), pripravili so jih v sodelovanju s Prešernovim gledališčem Kranj (PG Kranj) in Layerjevo hišo.

Na spletnih straneh SLOGI in PG Kranj se bodo pogovori objavljali od 29. marca do četrtka, 1. aprila.

Prejemnica nagrade Slavka Gruma bo razglašena v torek, 6. aprila, na dan, ko bi se morala v običajnem terminu zgoditi sklepna prireditev festivala.