Maska, 24. 5. 2011

Zid objokovanja v Utrecht na Nizozemsko

Od 25. do 28. maja 2011 bo na ogled instalacija Zid objokovanja avtorja Janeza Janše vsak dan med 14.00 in 23.30 v Stadsschouwburg Utrecht (Mestnem gledališču Utrecht).

foto Borut Peterlin
»Instalacija je igriv odziv na zamisli zgodovinske osebnosti Giulia Camilla, ki je v času renesanse dosegel izjemno slavo z modelom gledališča spomina.« (Festival a/d Werf)


Po postavitvi v Novem mestu se solzedajalska akcija Zid objokovanja seli v Utrecht, na Huis en Festival a/d Werf. Prav tako bo instalacija del programa mednarodne konference (PSi) Camillo 2.0 Technology, Memory, Experience (Camillo 2.0 Tehnologija, Spomin, Izkušnja), ki bo potekala od 25. do 29. maja na pobudo Univerze za gledališke študije v Utrechtu. Program bo vključeval predavanja, prezentacije raziskovanj – teoretičnih in praktičnih, performanse, debate, delavnice in nove, nekonvencionalne tipe prezentacij. Sodelovalo bo več kot 400 strokovnjakov in umetnikov.

Janez Janša bo poleg Petra Matusseka in Williama Uricchia v četrtek, 27. maja, tudi predaval, in sicer na Camillo Lectures: Memory Theatre 2.0 (Camillo Predavanja: Gledališče spomina 2.0) pod naslovom There is no Performance without Memory (Ni predstave brez spomina).

Ob tej priložnosti bodo predstavili pravkar izšlo knjigo Zid objokovanja / The Wailing Wall, ki sta jo uredila Maja Murnik in Janez Janša. Zid objokovanja je že povabljen tudi na Dunaj, kjer bo postavljen pozimi 2012.

Maska, Utrecht, Stadsschouwburg Utrecht

Maska, 11. 4. 2010
O praksi - akronim
Maska, 24. 12. 2019
Voščilo Maske