STA, 11. 9. 2021

Zaključek bienala lutkovnih ustvarjalcev s podelitvijo nagrad

V Lutkovnem gledališču Maribor se bo nocoj zaključil 11. bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije, ki ga organizirajo skupaj z Ustanovo lutkovnih ustvarjalcev. Poleg festivalskih nagrad bodo podelili tudi Pengovove listine in Klemenčičevo nagrado za življenjsko delo.
:
:

Bienale lutkovnih ustvarjalcev Slovenije je osrednji nacionalni lutkovni festival, katerega namen je prikaz izbora najboljših slovenskih lutkovnih predstav preteklih dveh sezon.

Za nagrade se poteguje 12 predstav po izboru selektorja Roka Bozovičarja. Ocenjuje jih mednarodna žirija, ki jo sestavljajo Špela Čadež, Zala Dobovšek in gost s Poljske Marek Waszkiel.

Na današnji zaključni prireditvi v Lutkovnem gledališču Maribor bodo podelili tudi Pengovove listine in Klemenčičevo nagrado za življenjsko delo, ki jih podeljuje društvo slovenskih lutkovnih umetnikov in prijateljev lutk Unima Slovenija.

Klemenčičevo nagrado prejme lutkovna ustvarjalka Eka Vogelnik, Pengovove listine za vrhunske stvaritve na področju lutkovne umetnosti pa igralec Miha Bezeljak, režiser Tin Grabnar in oblikovalec lutk Žiga Lebar.

Bienale lutkovnih ustvarjalcev, LGMB