STA, 20. 6. 2014

Začetek jubilejnega Primorskega poletnega festivala

Z monokomedijo Jureta Ivanušiča Od tišine do glasbe se bo 20. junija začel jubilejni, že 20. Primorski poletni festival. Prireditev, ki je v dveh desetletjih prerasla v osrednjo poletno manifestacijo na Obali, se bo zaključila prihodnjo nedeljo, 29. junija.


Poleg Ivanušiča so se na današnji novinarski konferenci v Gledališču Koper predstavili še nekateri ustvarjalci, ki bodo obogatili prve dneve festivala.

Saša Pavček bo nastopila z monokomedijo po besedilu Marjana Tomšiča Bužec on, bušca jaz, zvrstili pa se bodo še komedija Alda Nicolaja Parole, parole v režiji Jake Ivanca, koprodukcija koprskega in novogoriškega gledališča Sljehrnik, katerega avtor besedila in glasbe je Iztok Mlakar.

Obiskovalci letošnjega festivala bodo lahko spremljali tudi lutkovne predstave, avtorski projekt Matije Solceta Pavliha revival in O lisički, zviti tički in drugih zverinicah avtorice Nike Solce v produkciji Mednarodnega centra lutkovne umetnosti Koper in Lutkovnega studia Lutkarnica Koper.

Režiserka Renata Vidič pripravlja preplet performansa, koncerta, razstave in druženja z naslovom Torej v Vršac, ki bo poklon življenju in delu Marka Breclja.

Na Primorskem poletnem festival se je v 20 letih na 77 prizoriščih v Kopru, Izoli, Piranu in zaledju zvrstilo 519 dogodkov, ki jih je obiskalo 75.000 ljubiteljev kulture, navajajo organizatorji.