STA, 14. 11. 2011

Začenja se tekmovalni del festivala Čufarjevi dnevi

S predstavo Ogenj iz Andaluzije na Čufarjevem odru na Jesenicah se nocoj začenja tekmovalni del festivala ljubiteljskih gledališč Čufarjevi dnevi. Za nagrade in plakete se potegujejo šest predstav: štiri komedije in dve drami, ki jih je med 25 prijavljenimi predstavami izbrala selektorica Alenka Bole Vrabec.

Po Ognju iz Andaluzije domačega gledališča Toneta Čufarja se bodo na festivalu ta teden predstavile še gledališke skupine KUD Pirniče s predstavo Selitev, mežiški KD Šok Teater s Podnajemnikom, KD Domovina iz Ospa s predstavo Vsega je kriva država, gledališče Gnosis II. gimnazije Maribor z Življenjsko potjo človeka Baala in Loški oder s Harveyjem.

O letošnjih prejemnikih plaket Toneta Čufarja bo odločala tričlanska strokovna žirija festivala, ki jo sestavljajo predavatelj gledališke igre in režiser Marjan Bevk, dramski igralec in režiser Matjaž Koman ter predstavnica Javnega sklada za kulturne dejavnosti Petra Ravnihar.

24. Čufarjevi dnevi so se sicer začeli že v nedeljo, 13. novembra, s spremljevalnim programom - na odru gledališča na Jesenicah je z ljubezensko poezijo in čutno glasbo nastopila Saša Pavček. Festival bo v soboto, 19. novembra, zaključila druga predstava spremljevalnega programa, Plavž v izvedbi domačega gledališča, ki ji bo sledila podelitev nagrad in plaket.