STA, 13. 1. 2014

Škuc objavil razpis za sodelovanje na več umetniških področjih

Društvo Škuc je objavilo razpis za ustvarjalce, ki bi sodelovali pri projektih Muzika na Starem trgu in Teater v galeriji ter pri ustvarjalnih delavnicah za otroke in mlade. Z Muziko na Starem trgu želijo predstaviti raznolik program različnih glasbenih zvrsti, s Teatrom v galeriji pa k sodelovanju privabiti še neuveljavljene ustvarjalce.

Cikel koncertov Muzika na Starem trgu poleg že izoblikovanih in uveljavljenih skupin vključuje mlade avtorje in izvajalce različnih glasbenih zvrsti. Kot so zapisali v javnem povabilu, je namen cikla predstaviti raznolik program različnih glasbenih zvrsti ter zanimivih in inovativnih pristopov, v ta sklop pa se lahko uvrstijo tudi kombinacije različnih zvrsti umetnosti, kot je primer glasbenega performansa z igro ali glasbeno-vizualnega performansa.

Cikel koncertov Muzika na Starem trgu poteka skozi leto v Galeriji Škuc in v mesecu juliju pred Galerijo ŠKUC.

Festival Teater v galeriji predstavlja aktualno gledališko produkcijo za otroke in odrasle, v letošnjem letu ga bodo pripravili že deseto leto zapored. Potekal bo v juliju na malem odru pred Galerijo Škuc, zahtevnejše predstave pa v galeriji.

K sodelovanju želijo privabiti nove, nekomercialne in še neuveljavljene ustvarjalce, skupine in kulturna društva. V okviru tega cikla želijo predstavili nova dramska dela, dela mladih neuveljavljenih dramskih ustvarjalcev, ki lahko vključujejo otroške predstave, ulično gledališče, performans, body art in inovativne kombinacije gledališča z drugimi umetnostnimi zvrstmi.

Pomemben dejavnik pri izboru sodelujočih bo tako tehnična izvedljivost projekta, kot umeščenost prostora v staro mestno jedro. Selektorska komisija bo izbrala šest umetnikov oz. skupin na vsakem razpisnem področju. Prvi trije v vsaki kategoriji bodo nagrajeni, trije umetniki ali skupine iz obeh področij pa se bodo predstavili na festivalu Živa književnost, ki poteka v juniju pred Galerijo Škuc.

Izbranim avtorjem bo ŠKUC ponudil tudi nadaljnje sodelovanje in pomoč ter promocijo pri nadaljnjem razvoju njihovega dela.

Prijave naj vsebujejo kratko predstavitev avtorja ali avtorske skupine, predstavitev dela ter avdio, video in slikovni material.

K ustvarjalnim delavnicam za otroke in mlade Škucove packarije in Ustvarjalni ponedeljki, pa k sodelovanju vabijo ustvarjalce in ustvarjalke z različnih področij - likovnega, glasbenega, gledališkega, literature, sodobnih medijev in drugih. Pri izbiri bo pomembno vlogo imela inovativnost vsebin in pristopov.

Prijava, ki jo je treba oddati do 30. marca na naslov Društva Škuc ali po elektronski pošti, naj vsebuje kratko predstavitev avtorja in predlog delavnice, trajanje in priporočljivo starost udeležencev.

Škuc