STA, 11. 2. 2016

Z Anton Podbevšek teatrom 20.000 milj pod morje

V Anton Podbevšek Teatru (APT) v Novem mestu bo danes premiera predstava Jules Verne: 20.000 milj pod morjem v režiji Matjaža Pograjca. Predstava, nastala po Vernovi knjigi in priredbi Blažke Müller Pograjc, je primerna tako za otroke, mladino kot odrasle, so sporočili iz novomeškega gledališča.
:
:
Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin

V APT so zapisali, da lahko predstavo označijo s citatom Vernovega kapitana Nema oziroma njegove podmornice Nautilus "mobilis in mobili" - gibljiv v gibljivem, z njo pa se pod morsko gladino in potovanje v neznano odpravljajo tudi ustvarjalci predstave.

Kot napovedujejo, bodo občinstvo odpeljali na "skrivnostno podmorsko popotovanje, na geografsko, naravoslovno in ekološko naravnano predstavo 20.000 milj pod morjem v globinah novomeškega gledališča."

V predstavi bodo nastopili Klara Kastelec, Rok Kravanja, Nik Škrlec in Vito Weis.

Francoski pisatelj Jules Gabriel Verne (1828-1905) velja za začetnika oz. pionirja znanstvene fantastike kot književne zvrsti. V svojih številnih delih je poleg potovanja v morske globine med drugim opisal potovanje v vesolje in središče zemlje. Veliko njegovih del je prevedeno tudi v slovenščino.

Matjaž Pograjc, Jules Verne: 20.000 milj pod morjem, APT

Povezani dogodki