Mini teater, 5. 12. 2011

Velika Borštnikova nagrajenka premierno v ZDA

V četrtek, 8. decembra, bo prejemnica velike Borštnikove nagrade 2009, »Macbeth po Shakespearu«, v režiji Ivice Buljana, premierno nastopila tudi pred ameriškim občinstvom.
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Toni Soprano
foto Toni Soprano
foto Toni Soprano

Četrtkova premierna uprizoritev začenja štiridnevno gostovanje Mini teatra v New Yorku, ko bo s predstavo leta po mnenju kubanskih kritikov in pisateljev v koprodukciji z Novim kazalištem Zagreb prvič stopil tudi na oder svetovno znanega gledališča La MaMa.

Velika Borštnikova nagrajenka »Macbeth po Shakespearu« ter z Borštnikovima nagradama za vlogo Macbetha in mladega igralca nagrajena Marko Mandić in Jure Henigman z izjemnimi Mileno Zupančič in Polono Vetrih, Jurijem Drevenškom, Joseom, Stipetom Kostanićem, Domnom Valičem in Anžetom Zevnikom bodo prvo nedeljo v mesecu, 4. decembra ob 20. uri, nastopili na odru Mini teatra na Križevniški 1. Le nekaj dni po slovenski uprizoritvi pa bodo odlični igralci z uspešnico Heinerja Müllerja v režiji hrvaškega režiserja in umetniškega vodje Mini teatra, Ivice Buljana, začeli gostovanje v priznanem avantgardnem newyorškem gledališču.

New York, Mini teater, La MaMa