Velika Borštnikova nagrajenka premierno v ZDA

Avtor: Mini teater

V četrtek, 8. decembra, bo prejemnica velike Borštnikove nagrade 2009, »Macbeth po Shakespearu«, v režiji Ivice Buljana, premierno nastopila tudi pred ameriškim občinstvom.


foto Arhiv Mini teater

Četrtkova premierna uprizoritev začenja štiridnevno gostovanje Mini teatra v New Yorku, ko bo s predstavo leta po mnenju kubanskih kritikov in pisateljev v koprodukciji z Novim kazalištem Zagreb prvič stopil tudi na oder svetovno znanega gledališča La MaMa.

Velika Borštnikova nagrajenka »Macbeth po Shakespearu« ter z Borštnikovima nagradama za vlogo Macbetha in mladega igralca nagrajena Marko Mandić in Jure Henigman z izjemnimi Mileno Zupančič in Polono Vetrih, Jurijem Drevenškom, Joseom, Stipetom Kostanićem, Domnom Valičem in Anžetom Zevnikom bodo prvo nedeljo v mesecu, 4. decembra ob 20. uri, nastopili na odru Mini teatra na Križevniški 1. Le nekaj dni po slovenski uprizoritvi pa bodo odlični igralci z uspešnico Heinerja Müllerja v režiji hrvaškega režiserja in umetniškega vodje Mini teatra, Ivice Buljana, začeli gostovanje v priznanem avantgardnem newyorškem gledališču.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/velika-borstnikova-nagrajenka-premierno-v-zda