FBS, 3. 10. 2018

Vabilo na pogovor s Sašo Pavček

Lepo vabljeni na drugi pogovor iz uvoda v 53. Festival Bošrtnikovo srečanje, ki je pripravljen v sodelovanju z medijsko hišo Večer. Urednica in novinarka kulturne redakcije Večera Petra Vidali se bo tokrat pogovarjala s prejemnico Borštnikovega prstana za leto 2017 Sašo Pavček. Pogovor bo potekal v četrtek, 4. oktobra 2018, ob 18. uri v medetaži SNG Maribor.

Saša Pavček/Foto: Peter Uhan

Saša Pavček se je rodila v Ljubljani, je dramska in filmska igralka, pesnica, esejistka in dramatičarka, redna profesorica na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, kjer je leta 1983 diplomirala. Od leta 1985 je stalna članica in igralska prvakinja SNG Drama Ljubljana. Odigrala je več kot 120 različnih vlog v gledališču, filmih in na televiziji in je nosilka klasičnega in modernega repertoarja.

Je večkrat nagrajena in nominirana umetnica, ki je na 52. Festivalu Borštnikovo srečanje prejela najvišje priznanje za igralske dosežke - Borštnikov prstan. Z gostjo se bo o njeni igralski poti, poučevanju, pisanju in stanju (gledališkega) sveta pogovarjala urednica in novinarka kulturne redakcije Večera, nekdanja selektorica FBS Petra Vidali.

Borštnikov prstan, FBS, Nagrade FBS

Povezani dogodki

Alja Predan, umetniška direktorica FBS, 13. 10. 2010
Gremo!