FBS, 3. 10. 2018

Vabilo na pogovor s Sašo Pavček

Lepo vabljeni na drugi pogovor iz uvoda v 53. Festival Bošrtnikovo srečanje, ki je pripravljen v sodelovanju z medijsko hišo Večer. Urednica in novinarka kulturne redakcije Večera Petra Vidali se bo tokrat pogovarjala s prejemnico Borštnikovega prstana za leto 2017 Sašo Pavček. Pogovor bo potekal v četrtek, 4. oktobra 2018, ob 18. uri v medetaži SNG Maribor.
:
:

Saša Pavček/Foto: Peter Uhan

Saša Pavček se je rodila v Ljubljani, je dramska in filmska igralka, pesnica, esejistka in dramatičarka, redna profesorica na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, kjer je leta 1983 diplomirala. Od leta 1985 je stalna članica in igralska prvakinja SNG Drama Ljubljana. Odigrala je več kot 120 različnih vlog v gledališču, filmih in na televiziji in je nosilka klasičnega in modernega repertoarja.

Je večkrat nagrajena in nominirana umetnica, ki je na 52. Festivalu Borštnikovo srečanje prejela najvišje priznanje za igralske dosežke - Borštnikov prstan. Z gostjo se bo o njeni igralski poti, poučevanju, pisanju in stanju (gledališkega) sveta pogovarjala urednica in novinarka kulturne redakcije Večera, nekdanja selektorica FBS Petra Vidali.

Borštnikov prstan, FBS, Nagrade FBS

Povezani dogodki