SMG, 22. 5. 2012

Vabilo na delavnico dramskega pisanja z dramatikom Normanom Allenom, ki bo v okviru festivala Prelet v Slovenskem mladinskem gledališču

V okviru festivala Prelet bo pri nas gostoval ameriški dramatik Norman Allen, avtor monodrame Zadnji ples Nižinskega, ki jo že dve sezoni uspešno igramo v Mladinskem.
:
:

foto Arhiv SMG

V okviru obiska bo vodil tudi šestnajsturno delavnico dramskega pisanja Zrcalo zgodovine, v sozvočju z omenjenim besedilom posvečeno monodrami, utemeljeni na življenju zgodovinskih osebnosti.

Norman Allen je sodobni ameriški dramatik, avtor številnih nagrajenih dram, med drugim tudi Zadnjega plesa Nižinskega, ki je že drugo sezono na sporedu Slovenskega mladinskega gledališča in bo prikazan tudi na letošnjem Preletu, bo v okviru letošnje izdaje festivala vodil delavnico dramskega pisanja, ki jo bo zasnoval na ustvarjanju monodram o zgodovinskih osebnostih. Udeleženci – dramatiki, igralci in vsi, ki jih snov zanima – bodo raziskovali, koliko smo se spremenili in koliko smo še vedno enaki, ter prek tega ugotavljali, kako lahko izbrani lik in zgodovinsko obdobje v drugačni luči osvetlita sedanjost in naše notranje boje. Med delom bo na voljo čas za samostojno raziskovanje in pisanje, pa tudi za skupinsko diskusijo, za branje novonastalih besedil in nazadnje za neformalno predstavitev kratkih monologov.

Delavnica bo potekala v soboto in nedeljo, 26. in 27. maja, oba dneva med 9.00 in 13.00 in od 14.30 do 18.30, v Slovenskem mladinskem gledališču, kotizacija zanjo pa znaša 35 evrov.

Potekala bo v angleškem jeziku. Udeleženci bodo potrebovali svoje računalnike, na voljo pa bo brezžična spletna povezava.

Vpis že poteka v Prodajni galeriji SMG, za morebitne dodatne informacije pa se lahko obrnete na Tino Malič (tina.malic@mladinsko-gl.si; tel. 01 3004 917).

Vabljeni na dva dneva intenzivnega srečavanja z zgodovino, pisanjem in seboj!