Zrcalo zgodovine - delavnica

Delavnica dramskega pisanja z ameriškim dramatikom Normanom Allenom

Norman Allen je sodobni ameriški dramatik, avtor številnih nagrajenih dram, ki so bile uprizorjene v ZDA, Evropi in v Južni Afriki. Vrsto let je tesno sodeloval s Signature Theatrom v Arlingtonu v Virginiji – zanj je med drugim ustvaril deli Zadnji ples Nižinskega (Nijinsky's Last Dance, 1998; nagrada Helen Hayes za dramsko besedilo) in Na vrtu (In the Garden; nagrada Charlesa MacArthurja za izjemno novo dramsko besedilo) –, piše pa tudi za Kennedyjev center in druga gledališča. Sodeluje tudi z ameriško neprofitno javno televizijo PBS, za katero je ustvaril scenarije za več dokumentarcev, med drugim o Vincentu Van Goghu, Mary Cassat in Johnu Singerju Sargentu, in za dva od njih prejel regijski nagradi emmy. Ukvarja se tudi s pisanjem libretov za muzikale in dram za mlajše občinstvo.

V okviru festivala Prelet bo vodil delavnico dramskega pisanja, ki jo bo zasnoval na ustvarjanju monodram o zgodovinskih osebah. Udeleženci – dramatiki, igralci in vsi, ki jih snov zanima – bodo raziskovali, koliko smo se spremenili in koliko smo še vedno enaki, ter prek tega ugotavljali, kako lahko izbrani lik in zgodovinsko obdobje v drugačni luči osvetlita sedanjost in naše lastne notranje boje. Med delom bo na voljo čas za samostojno raziskovanje in pisanje, pa tudi za skupinsko diskusijo, za branje novonastalih besedil in nazadnje za neformalno predstavitev kratkih monologov.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku. Udeleženci bodo potrebovali svoje računalnike, na voljo pa bo brezžična spletna povezava.

Trajanje delavnice: 16 h
Število udeležencev: 8
Kotizacija: 35 EUR
Dodatne informacije: Tina Malic, tina.malic@guest.arnes.si
Prijave: Prodajna galerija SMG