STA, 21. 10. 2018

V Stari mestni elektrarni premiera plesne predstave Andreja Podrzavnik Kar ostane

V Stari mestni elektrarni bo v nedeljo, 21. oktobra ob 20. uri, premiera plesne predstave Andreja Podrzavnik Kar ostane. Koreografinja se po več galerijskih uprizoritvah s soustvarjalci vrača na gledališki oder. V prostor vstopajo skozi uprizoritev, ki se materalizira v poetiki situacij, ki jih soustvarjalci gradijo z gibom, zvokom, svetlobo in poezijo.
:
:

Foto: Nada Žgank

S tem vzpostavljajo paralelne prostore, ki skupaj ustvarjajo sozvočja, ki odzvanjajo v potencialne naracije, piše na spletni strani zavoda Bunker.

Že pred letom dni so v javni predstavitvi z naslovom Nastajanje izvajali različno dolge kompozicije in jih modulirali kot premikajoče slike v razponu treh ur. Publicistka Alja Lobnik je takrat zapisala: "Vstopila sem v ta heterotopični prostor, ki je prelomil z dnevno norišnico. Tako, za oddih. Upognil je čas in na peclje postavil čutila."

Ob Andreji Podrzavnik v predstavi sodelujeta Anja Bornšek in Henry Montes. Za glasbo je poskrbel Christopher Benstead, lučno oblikovanje ima na skrbi Jaka Šimenc.

Projekt je nastal v produkciji Federacije.


Federacija, Kar ostane, Stara mestna elektrarna

Povezani dogodki