STA, 29. 1. 2013

V Špas teatru slovenska različica broadwayske uspešnice Pazi, mail!

V Špas teatru bodo 12. februarja premierno uprizorili predstavo Pazi, mail!, nastalo po broadwayski uspešnici "You've Got Hate Mail" Billyja Van Zandta in Jane Milmore. Režiser Jaša Jamnik je povedal, da je igra nekoliko nenavadna, saj dialogi med vpletenimi potekajo izključno po mailih, temu pa so sledili tudi pri slovenski uprizoritvi.
:
:

foto Arhiv Špas Teater

"V predstavi smo morali slediti verizmu pogovarjanja po mailih, hkrati pa je besedilo zahtevalo tudi določeno odrsko invencijo ter hkrati zelo močno igralsko spretnost. Glede na zadnje vaje pred premiero se mi zdi, da nam vse to uspeva. Upam in trkam na les, da bo ta broadwayska uspešnica postala tudi slovenska uspešnica," je dodal režiser.

"Dopisovanje je zaupno, smešno, razburljivo, tudi pohotno, žgečkljivo...dokler...opa! Nekdo je prehitro stisnil tipko pošlji. In sporočilo ni prišlo do pravega naslovnika. Seveda se stvari močno zapletejo in nič ni več tako, kot je bilo še pred petimi minutami," o predstavi piše na spletni strani Špas teatra.

Uspešnica z Broadwaya je "briljantno napisana računalniško situacijska komedija, kjer se ponesrečena ljubezenska afera rešuje kar preko petih računalnikov". V predstavi nastopajo, tako Jamnik, "sami preverjeni, odlični igralci in komedijanti" - Nataša Barbara Gračner, Matjaž Tribušon, Gojmir Lešnjak - Gojc, Vesna Pernarčič in Mojca Fatur.

V slovenščino je besedilo Van Zandta in Milmorjeve prevedel Lado Bizovičar. Kostume je zasnoval Alan Hranitelj, sceno pa Ana Rahaela Klopčič. Glasbo podpisuje Davor Herceg.