STA, 14. 11. 2012

V SNG Maribor nova projekta Do tu sega gozd in Totalka

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo v petek premierno uprizorila avtorski projekt Nataše Matjašec Rošker, Branka Jordana in Davorja Herge Do tu sega gozd. Dan prej pa bo krstna uprizoritev predstave za mlade Totalka v režiji Branke Nikl Klampfer, sporočajo iz gledališča.


Igralka mariborske Drame Nataša Matjašec Rošker je pripravila večplastno, fragmentirano besedilno osnovo po motivih besedil Falka Richterja, kjer se skozi poetično subtilnost izmotavajo zgodbe, ki rastejo iz življenja, spominov in domišljije.

Uprizoritev treh igralcev, ki bo v interpretaciji uporabljala gibalno-fizične in dramsko-govorne eksperimente, bo s svojo specifično neposrednostjo pred gledalce postavljala intimno percepcijo gledališkega in življenjskega prostora, ujetega med vizualno, performativno, glasbeno, likovno, literarno in jezikovno-govorno partituro ter bo na sebi lasten način problematizirala temeljne kategorije sodobnega gledališča.

Seriji uspešnic za mlajše občinstvo bodo v SNG Maribor v novi sezoni dodali igro za najstnike Totalka, v kateri se bosta sredi mračnega gozda soočila najstnica Mila in skrivnostni neznanec. Uprizoritev je nastala v režiji Branke Nikl Klampfer, ki je v prejšnjih sezonah zrežirala uspešnice za otroke Čarovnica Hillary gre v opero, Vilinček in Juri Muri v Afriki.

Kot napovedujejo v SNG Maribor, predstava ne bo postavljala jasnih, črno-belih odgovorov, vprašanja identitet bodo ostajala prikrita, prav tako se bo brisala meja med lažjo in resnico, željo in dejanskim stanjem ter domišljijo in resničnostjo.

Povezani dogodki