SLOGI, 9. 4. 2020

V SLOGI nad korono

Prisiljeni smo ostati doma, a dejavnost umetnikov in kulturnih zavodov, društev in inštitucij ni zastala. Številni posamezniki, izveninstitucionalne skupine in institucije v času, ko ima umetnost še večji pomen kot v običajnem vsakdanu, na spletnih socialnih omrežjih, youtubu idr. omogočate oglede predstav, berete pravljice, poezijo, igrate, objavljate fotografije, skratka, skrbite, da kulturno življenje ne zamre.

Spoštovane ustvarjalke in ustvarjalci na področju uprizoritvenih umetnosti,

v Slovenskem gledališkem inštitutu (SLOGI) – Gledališkem muzeju bi želeli vaša »dejanja« v teh izrednih razmerah zabeležiti, ohraniti za obdobje, ko bosta politika in širša javnost ponovno pozabili, koliko nam umetnost, v našem primeru gledališka, lahko ponudi prav v času izolacije.

Zato vas prosimo, da nam svoje objave – posnetke, fotografije idr. – pošiljate, če pa to ni mogoče (npr. ob predvajanjih »v živo«), vsaj pošljete povezavo nanje in nas o njih predhodno obvestite, in sicer na naslov: projekt@slogi.si.

Ostanimo složni!

SLOGI, Koronavirus

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16