STA, 26. 10. 2011

V SiTi Teatru premiera netipične komedije Manjka mi, manjka

V SiTi Teatru bo nocoj ob 20. uri premiera muzikala Manjka mi, manjka v režiji Gašperja Tiča. Izhodišče je zgoščenka Romane Krajnčan z istim naslovom, ki so ji dodali še podnaslov "... pa ne samo tisto", s katerim želijo poudariti, da posamezniku manjkajo globlje reči kot seks. Predstava ponuja preplet glasbe, petja in plesa, je dejal Tič.

Iz 11 šansonov v aranžmajih Lojzeta Krajnčana na uglasbeno poezijo Bine Štampe Žmavc je režiser in avtor besedila Tič spletel zgodbo, v katero je vključil poulične umetnike. Dogajanje predstave je zato, kot je pojasnil, postavljeno pod ulične svetilke, kjer umetniki služijo kruh "s svojim znanjem in klobuki".

V muzikalu nastopata harmonikar Gašper Primožič in Romana Kranjčan s svojo senco oziroma alter egom, ki ga igra Žigan Krajnčan. "Z alter egom je pevka v konfliktu, vse dokler se ne pomiri z njim. Vse do takrat ni srečna in ji nekaj manjka," je povedal Tič in napovedal tudi vrhunske plesne točke plesalcev Sare Mlakar, Azre Selimanović, Matevža Česna in Jureta Gostinčarja.

Predstava odpira večno temo, kako naj se človek pomiri sam s seboj, da bi dosegel srečo in mu ne bi nič manjkalo, obenem pa se dotika tudi drugih tematik, med njimi ljubezni, umetnosti in politike. "Predstava ni pogrošna komedija. Želimo si, da bi se gledalec nasmejal ter hkrati tudi kaj začutil," je še poudaril režiser.

Predstava je humorno-ganljiva pripoved o življenju in ljubezni, v kateri so se znašli "pevka, ki bi zapela in povedala marsikaj, a nima komu, virtuozni harmonikar, ki služi s klobukom in plesalci, ki preprosto znajo vse, a je njihov oder le na cesti," so o predstavi zapisali v SiTi Teatru.

Koreografinja predstave, nastale v produkciji Dreamart in SiTi Teatra, je Fiona Johnson, kostumografinja je Mateja Benedetti, glasbeno vodstvo pa je prevzel Lojze Krajnčan.