STA, 10. 3. 2017

V Siti teatru po točno sedmih letih 250. ponovitev monokomedije Fotr

Na dan mučencev oziroma mučenikov, ki so si ga moški izbrali za svoj dan kot šaljivo protiutež mednarodnemu dnevu žensk, 8. marcu, bo v Siti teatru BTC že 250. ponovitev monokomedije Fotr!. Obenem mineva sedem let, odkar je Lado Bizovičar prvič stopil v čevlje glavnega protagonista oziroma novopečenega očeta.
:
:

Foto: Arhiv SiTi Teater

Bizovičar, ki ob vseh svojih projektih še vedno redno nastopa v vlogi t.i. fotra, je z njo v sedmih letih nasmejal že 75.000 Slovencev, so sporočili iz Siti teatra.

Zasluga za uspeh gre tudi režiserki Nataši Barbari Gračner, ki je med drugim podpisala režijo najuspešnejše komedije na Slovenskem Jamski človek z rekordnimi 700 ponovitvami.

Delo islandskega avtorja Bjarnija Haukurja Thorssona prinaša "duhovito izpoved o objemih in poljubih, majhnih in velikih odločitvah, testu nosečnosti, ginekologu, požrešni ženi, velikem trebuhu, neopisljivem rojstvu ter neobhodnih spremembah, ki sledijo - neprespanih nočeh, utrujenosti, umazanih plenicah, dragih igračah in mulcu, ki si ga je fotr kljub vsemu želel", so zapisali v Siti teatru.

V spremljevalnem filmu predstave, ki je nastala v koprodukciji Krekerja in Siti teatra, igra Katarina Čas. Za prevod besedila je poskrbela Lija Pogačnik.

Monokomedija je premiero doživela 10. marca 2010. Takrat so v gledališču zapisali, da je iztočnica predstave, da "postati oče ni posebej zapleteno, se pa zaplete takoj za tem. Sveže pečeni oče prihaja z besedo na dan. Ni ati, ni oči, ni ata in ni tata. Lado Bizovičar je fotr".