STA, 13. 12. 2018

V PTL premiera nove koreografije Rosane Hribar Razgaljeno

V Plesnem teatru Ljubljana (PTL) bo drevi ob 20. uri premiera predstave Razgaljeno po koreografiji in idejni zasnovi Rosane Hribar. Predstava je nastala po motivih besedila Jana Fabra z naslovom Napaka sem iz leta 1988. Ponovitev bo na sporedu v petek.
:
:
Foto: Borut Bučinel
Foto: Borut Bučinel
Foto: Borut Bučinel

Predstava Razgaljeno svojo poetiko konstituira skozi ideološko razočaranje in v plesno-gledališki obliki išče svojo subjektivno resnico, kjer se ponovno sprašuje o vrednosti človeka, so zapisali v PTL. Poleg koreografinje so soustvarjalci in izvajalci predstave še Vito Weis, Kristina Aleksova, Tina Habun, Neža Blažič in Katja Kolarič.

Nova koreografija Rosane Hribar je nastala v produkciji murskosoboškega zavoda Flota in koprodukciji s PTL, zavodom Orlandina.

Rosana Hribar je priznana koreografinja in vidna predstavnica generacije sodobnih plesalcev, rojene v začetku 70-ih let. Plesno se je izobraževala na seminarjih v Sloveniji in v tujini, zaključila šolanje na Akademiji za ples v Ljubljani in magistrski študij na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, smer umetnost giba.

Od leta 2003 je s plesalcem in koreografom Gregorjem Luštkom ustvarila nekaj pomembnih duetov in predstav. Leta 2015 sta skupaj prejela tudi nagrado Prešernovega sklada. V začetku leta je Rosana Hribar prav na oder PTL postavila plesni solo Orlandina v koreografiji Risime Risimkin.

Kot koreografinja Rosana Hribar deluje doma in v tujini. Doslej je sodelovala s skoraj vsemi najpomembnejšimi slovenskimi koreografi, vrsto gledaliških režiserjev in z različnimi plesnimi in baletnimi skupinami.

PTL, Flota, Razgaljeno, Rosana Hribar