STA, 27. 8. 2013

V Murski Soboti se obeta 8. festival sodobnega plesa Front@

V produkciji zavoda Flota in pod umetniškim vodstvom Matjaža Fariča bo med 27. in 31. avgustom v Murski Soboti potekal 8. mednarodni festival Front@ sodobnega plesa. Na festivalu se bo zvrstilo več kot 20 dogodkov in predstavilo okoli 200 nastopajočih.

Festival Front@, ki v Murski Soboti poteka že od leta 2006, s svojo lego poleg domačega privablja tudi mednarodno občinstvo. Delovanje festivala je vpeto v mednarodno mrežo Beyond Front@, ki je nastala s širitvijo programa festivala, v njej pa sodelujejo umetniki in organizacije iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Slovenije in Velike Britanije.

Med predstavami na festivalu velja omeniti premiero mednarodne koprodukcije Creation Beyond Front@ 5 avtorja Roberta Clarka in predstavo Spomin vode hrvaške koreografinje Maše Kolar, nagrajene na 30. tednu sodobnega plesa v Zagrebu.

V sklopu festivala bodo potekali tudi plesni izzivi oziroma delavnice, ki so namenjene tako začetnikom kot poklicnim plesalcem. Poglobljeno teoretično razpravo bo letos predstavljala druga konferenca plesne medicine v Sloveniji, so sporočili organizatorji.

Festival Front@ organizira zavod Flota v koprodukciji z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Mladinskim informativnim in kulturnim klubom ter Plesnim teatrom Ljubljana.

Front@