STA, 24. 4. 2023

V Londonskem gledališču napovedujejo muzikal o Twiggy

Londonsko gledališče Meiner Chocolate Factory napoveduje muzikal o Twiggy, ikonični manekenki 60. let prejšnjega stoletja. Režiser Ben Elton se osredotoča na obdobje, ko je bila pripadnost delavskemu razredu v trendu. Twiggy je kot prva manekenka delavskega razreda zaslovela tudi s pomočjo svoje nove frizure.
:
:

Foto: Slawek Puklo

16-letna Lesley Hornby iz Neasdna je leta 1966 čez noč postala obraz leta 1966. V svet manekenstva, igralstva in modnega oblikovanja jo je katapultirala fotografija z njeno novo, kratko-postriženo pričesko. Pisatelj, dramatik in satirik Ben Elton se je odločil, da o njej napiše in režira muzikal z naslovom Close up - The Twiggy musical. Zdaj 73-letno Twiggy bo upodobila Elena Skye.

Njeno zgodbo je izbral, ker ga zanima eksplozija družbene mobilnosti v Veliki Britaniji v 60. letih prejšnjega stoletja, "ko je bilo biti del delavskega razreda zelo modno in kul," je Elton povedal za The Guardian. "Za dekleta iz delavskega razreda, poklic manekenke včasih ni bil mogoč. Če pomislite na vse manekenke pred mano, so bile dekleta običajno iz srednjega ali višjega razreda in so delale, dokler se niso poročile. Verjetno sem prva manekenka iz delavskega razreda," pa je za omenjeni časnik povedala sama Twiggy.

Elton se je odločil, da bo v muzikalu prikazal tudi vpliv duševne bolezni Twiggyjine matere na družinsko dinamiko, kjer je večji del skrbi za otroke med materino odsotnostjo prevzel oče.

Zgodba muzikala se prepleta z glasbenimi točkami iz tistega obdobja. Muzikal bo od 16. septembra do 18. novembra na ogled v gledališču Menier Chocolate Factory v bližini londonske tržnice Borough.

London, Lesley Hornby, Ben Elton, Velika Britanija, Meiner Chocolate Factory, Close up - The Twiggy musical