STA, 10. 2. 2024

V Gledališču Celje začetek 32. Dnevov komedije

V Gledališču Celje se nocoj s predstavo Williama Shakespeare Kar hočete v režiji Janusza Kice v produkciji ljubljanske Drame pričenjajo 32. Dnevi komedije. Selektorica festivala Kaja Novosel je v tekmovalni program uvrstila osem predstav. Te se potegujejo za nagrade strokovne žirije in nagrado občinstva.
:
:

Na sporedu festivala, ki bo potekal do 25. februarja, je tudi predstava Slawomirja Mrožka Tango v režiji Luke Marcena. Mestno gledališče ljubljansko se bo predstavilo s predstavama Lunapark Jelene Kajgo, ki jo je režirala Tijana Zinajić, ter Arzenik in stare čipke Josepha Kesselringa v režiji Nine Ramšak Marković. Slovenske ljudsko gledališče Celje bo uprizorilo predstavo Mattea Spiazzija Paradiž.

Prav tako si bo občinstvo lahko ogledalo tudi predstavo Vladimirja Bartola in Simone Hamer Nekaj v zraku v režiji Anđelke Nikolić, ki jo bo izvedlo Slovensko stalno gledališče Trst. Kulturno-umetniško društvo Dveh in Rumena zavesa bosta uprizorila predstavo Nika Škrleca Zdrava pamet, Prešernovo gledališče Kranj pa predstavo Wernerja Schwaba Predsednice, ki jo je režiral Jure Novak.

Osmim tekmovalnim predstavam so letos prvič dodali še pester spremljevalni program s predstavami iz Slovenije in tujine, okroglimi mizami in delavnicami.

Zaključek festivala in podelitev nagrad bosta 25. februarja. Občinstvu se bo zadnji dan predstavil komik Tadej Toš s predstavo Abraham.

V žiriji letošnjih Dnevov komedije so gledališka in radijska režiserka Živa Bizovičar, dramaturginja, režiserka, igralka in publicistka Ajda Rooss ter dramski igralec in gledališki lektor Simon Šerbinek.

Na 32. Dnevih komedije bodo znova podelili tudi žlahtno komedijsko pero. Žirija je soglasno odločila, da nagrado žlahtno komedijsko pero 2024 prejme Nina Majer Ivanetič za komedijo Komu gori.

Dnevi komedije, Gledališče Celje

Povezani dogodki